19sep2017
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Lasse Karlsson vann Veteran-SM i snabbschack

Wasa SK fyller 100 år i år och arrangerade SM i Snabbschack på Hasselbacken för att fira. Tävlingen blev en succé med 128 deltagare i huvudtävlingen och 24 deltagare var i Veteran 50+ och Veteran 65+.

I Veteran 50+ vann Lasse Karlsson klart på 10½/11. Han släppte en remi mot IM Dan Cramling och vann alla andra partier. GM Juan Bellon vann Veteran 65+ på 10/11.

I huvudtävlingen blev det också favoritseger genom Nils Grandelius med 9½/11. Saker kunde ha blivit annorlunda om Erik Blomqvist hade lyckats slå Nils i rond 9 när han pressade honom hårt, men det slutade med remi. Erik slutade på delad andra plats med klubbkompisen Jon Ludwig Hammer och Evgenij Agrest en poäng efter Nils. Jon Ludwig blev tvåa och Erik fyra efter särskiljningen.

En annan rockadare som utmärkte sig var Axel Berglind som stred länge i den absoluta toppen och slutade till sist på 7 poäng. Han vann sin ratinggrupp och slutade tvåa bland alla juniorer. En halva efter hittar vi Leo Crevatin (vann också sin ratinggrupp) och Felix Tuomainen.

Alla resultat kan du hitta här.

Diskussion

Inga kommentarer till "Lasse Karlsson vann Veteran-SM i snabbschack"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar