16jul2017
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Leo Crevatin vann Kadett-SM

Sista dagen av Schack-SM blev dramatisk i Kadett-SM med två rockadare inblandade i jakten på SM-titeln. Tre spelare delade ledningen, Leo Crevatin och Edvin Trost från Rockaden och Ludvig Carlsson från Västerås. En bra bit in i spelet såg det bäst ut för Edvin, som stod på vinst mot Gabriel Nguyen medan partiet mellan Leo och Ludvig såg ut att sluta som remi. Men det blev två dramatiska vändningar när Edvin tappade tråden och förlorade, medan Ludvig föll i en fälla och Leo kunde vinna och ta hem titeln.

Leo avslutade Kadett-SM med fyra raka vinster för att ta titeln. Foto Lars O A Hedlund

Leo Hedström Crevatin , för att ge honom hans rätta namn, slutade ensamt på 7 poäng. Edvin hamnade en poäng efter på femte plats till slut. Ändå ett mycket bra resultat av en tioåring!

I Minior-SM slutade Philip Sandberg på en hedrande sjätte plats på 6/9, men han siktade säkert på mer. Liksom våra deltagare i Junior-SM, som hade en katastrofdag igår då alla fyra förlorade.Det blev inte mycket bättre idag då endast Hampus Sörensen vann och alla andra förlorade. Det var särskilt synd om David Bit-Narva som stod på klar vinst men satte bort sig. Axel Berglind stod också bättre mot redan klara vinnaren Jung Min Seo men blev utspelad. Axel slutade sjua, Hampus åtta, Felix nia och David tia.

SM-gruppen spelades klart igår då Hans Tikkanen fick den remi han behövde att säkra titeln, medan Erik Blomqvist satte bort sig mot Emanuel Berg och slutade sexa med 4½/9.

I Mästareliten förlorade Thomas Engqvist igår och därmed försvann chansen till första platsen och en plats i SM-gruppen nästa år. En avslutande remi gjorde att han slutade fyra på fem poäng, ett bra resultat. I mästarklassen tog Dan Eriksson 5/9, en mycket bra insats eftersom han var bland de sämst rankade.

Bland de många andra resultat av rockadare under veckan ska vi uppmärksamma Rado Jovic som vann Veteran Allmän med hela 39 deltagare på 6/7. En vinnare till hittar vi i Klass 3, Andreas Olsson vann sin grupp med 5/7.

Nära att vinna var Oscar Johansson (5½/7) i Klass 4 och Björn Ankarling i weekendtävlingen (4/5), som bägge slutade på samma poäng som vinnarna. Två pallplatser till blev det, Magnus Jacobsson i Klass 3 (trea, 4/7) och Luan Gardenalli i Klass 4 (trea, 5/7).

Alla resultat kan du hitta här. Till sist en eloge till Stockholms Schackförbund för en mycket väl arrangerad tävling med nytt rekord i antalet startande (1052 deltagare). Många ska hyllas för sitt arbete, vi kan särskilt nämna ordföranden Jan Wikander och tävlingsledaren Jonas Sandbom. Stort tack till alla funktionärer!

 

Diskussion

2 kommentarer till "Leo Crevatin vann Kadett-SM"

Lämna en kommentar