11jul2012
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Lokander leder Junior-SM

Fem dagar av SM i Falun har nu spelats och det ser riktigt bra ut för Rockaden, vi har segerkandidater i de flesta klasser. I högsta SM-gruppen går Erik Blomqvist fortsatt bra. Han spelade remi mot Axel Smith igår och pressade svenska mästaren Hans Tikkanen hårt idag. Erik hade en stor fördel men kunde inte hitta en vinstväg och partiet ebbade ut i remi. Erik har 3 poäng och ligger en halva bakom ledartrion Smith, Tikkanen och Bengt Lindberg. Sämre går det för Erik Hedman som förlorade mot Pia Cramling idag och har 1½ poäng.

Erik Blomqvist kämpar mot Hans Tikkanen

I Mästareliten fortsätter Michael Wiedenkeller sin taktik att vinna med vit och remisera med svart. Han har 4 poäng och leder med en halv poäng. I Junior-SM har Martin Lokander vunnit 3 partier i rad och tagit över ledningen från Johannes Aira som förlorade idag. Martin har precis som Wiedenkeller 4 poäng och leder med en halva.

I Kadett och Minior-SM har de spelat 7 ronder efter en ny dubbelrond idag. I Kadett-SM har Joar Ölund spelat några oväntade remier men delar fortfarande ledningen med Martin Grüter på 5½ poäng. Näst bästa rockadare är Leo Odell Johansson och Gustav Halvarsson som har 4 poäng. I minior-SM har vi inga spelare i den absoluta toppen, bäst går det för Martin Hede och Oscar Tansbo som har 4 poäng var.

I mästarklassen har Stefan Bryntze 3 poäng, medan Fredrik Jacobsen har tagit en halva mer i den allmänna veteranklassen. Riktigt bra ut går det för våra klass 1 spelare- David Bit-Narva delar ledningen i sin grupp med 3½ poäng, medan Egor Norlin leder ensam i sin grupp med 4 poäng. Det går också bra för Leif Glimheister-Eriksson i klass 3, han ligger tvåa med 3½ poäng. Ni kan följa livesändningen på www.schack.se och alla resultat på http://www.visitsodradalarna.se/sv/schacksm2012/Resultat–Partier/Resultat-och-lottning/.

Diskussion

Inga kommentarer till "Lokander leder Junior-SM"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar