16jan2018
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Lysande allsvensk omgång

Under helgen spelades den fjärde ronden i Allsvenskan och det blev en stor framgång för Rockadens alla lag. Åtta matcher spelades (nionde laget hade frirond) och det hela slutade med sex vinster och två oavgjorda matcher. Inte en enda förlust alltså!

Det började i lördags med en bortamatch mot Kungstornet för första laget. Matchlokalen var speciell, nämligen Spånga gymnasiums Djurhus med stora akvarier och terrarier som innehöll många exotiska djur. Matchen skulle vara ganska jämn på pappret men Rockaden hade fördelen på de flesta borden och vann till slut med klara 6-2. Nu ligger vi tvåa i en i och för sig haltande tabell.

Andra laget mötte Kungstornets tredje lag dagen därpå och var stora favoriter trots att de två högst rankade spelare fick hoppa av. Ändå var resultatet 8-0 oväntat. Laget leder nu Division 1 Norra och hoppas ta sig tillbaka till Superettan. Märkligt blev det en ny match mellan Rockaden 2 och Kungstornet 3 nästa kväll, denna gång i Lag-DM. En ny whitewash såg möjlig ut ett tag, men segern stannade nu vid 8½-1½. Rockaden 2 har i praktiken säkrat seriesegern trots att det är en match kvar.

Tredje laget fortsatte sin sensationella framgång i Division 1 Östra och slog Farsta 2 med 6-2. Nu ligger vi på en klar andra plats och har i praktiken säkrat ett nytt kontrakt.

Fjärde och femte lagen vann med samma siffror, 5½-2½, och ligger bägge tvåa i sina serier. För femte laget var resultatet en stor skräll där till exempel Patrik Bergman och Douglas Kårenlöv vann mot betydligt högre rankade motståndare.

Sjätte och sjunde lagen spelar i Division 4, högsta serien i Stockholmsserien. Bägge spelade oavgjort, 2½-2½. I Division 5 spelar åttonde laget som vann med 3-2 och ligger trea i serien.

Alla resultat kan man se här.

Diskussion

Inga kommentarer till "Lysande allsvensk omgång"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar