28mar2012
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Mälarhöjden vann Skollags-DM

I måndags (26/3) spelades finaler i Skollags-DM för mellan- och lågstadiet på Schacksalongerna. Jag har rapporterat tidigare om kvaltävlingar (15/2 och 9/3) där vi fick fram 2 lag till varje final.

I mellanstadiefinalen var Mälarhöjden favorit och försvarade den positionen utan problem. De vann alla macher och tog 26/28 poäng. I laget spelade Axel Berglind, Nibras Khan, Anton Hultén, Björn Wolf-Watz och Anders Spångberg. Västberga började dåligt men spurtade till en femte plats till slut (8 lag deltog). I laget spelade Morgan Öhlander, Hektor Davidsson, Malva Dahlqvist, Samuel Ericsson Lidbrink och Karlo Angelic.

I lågstadiefinalen vann Engelska Skolan på ett lika överlägset sätt, de tog också 26/28 poäng. Västbergaskolan gjorde en stabil insats och kom fyra, en bit ifrån tredjeplatsen men också långt före femteplatsen. I laget spelade Emma Ohlsson, Vilhelm Lejonhielm, Carl Lönn Johansson, Tim Lentenius och August Nystrand. Herrängen var också med men hade det svårare och slutade sist på samma poäng men sämre kvalité som sjuan. I laget spelade Wiggo Schütt, Isac Olofsson, Arvid Kolb, Alfred Ek och William Ankarås.

En vecka tidigare spelades finalen i högstadieklassen på samma ställe. Där spelades inga kvaltävlingar, alla 13 lag fick spela finalen direkt. Där vann Engelska skolan klart. De är visserligen inte en Rockadenskola, men där ingick 2 Rockadenspelare, Egor Norlin och David Bit-Narva. Mälarhöjdens lag kom tvåa. Där spelade Leo Odell-Johansson, Gustav Halvarsson, Niklas Ljunglöf, Martin Söderberg och Erik Rosqvist.

Alla våra lag (Mälarhöjden hög- och mellanstadiet, Västberga mellan- och lågstadiet, och Herrängen i lågstadiet) är nu kvalificerade till Skollags-SM som kommer att spelas i Västerås 21-22 april. Det kommer att bli en spännande upplevelse för dem och vi önskar dem lycka till. Mälarhöjdens mellanstadielag har klara möjligheter att bli svenska mästare…

Diskussion

Inga kommentarer till "Mälarhöjden vann Skollags-DM"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar