25apr2012
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Mälarhöjden vann Skollags-SM

I lördags åkte en stor grupp ledare, barn och förädrar tåg mot Västerås. Anledningen var SM för skollag, fem rockadenlag hade kvalificerat sig dit. De var Västberga och Herrängen i lågstadiet, Mälarhöjden och Västberga i mellanstadiet och Mälarhöjden i högstadiet.

Det blev en hektisk helg av schackspelande, 8 ronder avverkades i låg- och mellanstadiet och 6 ronder i högstadiet. I lågstadiet gick det bra för Västberga, de låg trea inför sista ronden. Tyvärr lottades de mot det överlägste bästa laget, Engelska Skolan och förlorade  med 0-4. De slutade därmed på sjätte plats, ändå ett klart godkänt resultat. Herrängen hade det svårare och slutade på sextonde plats. 19 lag deltog.

I mellanstadiet var Mälarhöjden favoriter och de motsvarade favoritskapet och vann överlägset, 5½ poäng före tvåan. Laget bestod av Axel Berglind, Nibras Khan, Anton Hultén, Björn Wolf-Watz och Anders Spångberg. Laget kommer att representera Sverige i NM. Västberga hamnade på tolfte plats, 20 lag deltog.

I högstadiet var Engelska Skolan favoriter och de tog ledningen. Efter en dålig början kom Mälarhöjden igång ordentligt och i sista ronden kunde de ha vunnit genom att slå Engelska skolan med minst 3-1. Matchen slutade 2-2 men det var en mertierande silverplats som Mälarhöjden erövrade. Laget bestod av Leo Odell Johansson, Gustav Halvarsson, Niklas Ljunglöf, Martin Söderberg och Erik Rosqvist. Vår egen Egor Norlin spelade på första bord för Engelska Skolan.

Gymnasieklassen blev en stor besvikelse, endast 3 lag ställde upp! Norra Real vann dubbelt och deras första lag bestod till 50 % av rockadare- Leo Brodin och Klar Asplund Högelin. Andra laget hade ännu fler rockadare med- Louise Rosenblad, Jakob Kisselgof och Yang Zhong.

Diskussion

En kommentar till "Mälarhöjden vann Skollags-SM"

Lämna en kommentar