15apr2013
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Markus Örndahl tvåa i Hundramannaschacket

Igår spelades Hundramannaschacket på schacksalongerna. Namnet visade sig vara lite optimistisk eftersom ’endast’ 48 spelare deltog. Det är ändå en bra siffra (pågående DM har bara 44 startande som jämförelse) som visar att såna snabbschackstävlingar är efterfrågade. Har jag räknat rätt var 10 av de 48 startande rockadare.

Tävlingen började med en 7 ronders schweizertävling där de 4 första skulle kvalificera sig för semifinalerna. Starkast var vår egen Markus Örndahl som var den enda som tog 6 poäng. De andra som kvalificerade sig för semifinalerna var Jonathan Westerberg, rockadare Nicolaj Zadruzny och Harald Lögdahl (också rockadare men huvudregistrerad för Eskilstuna) som alla tog 5½ poäng. Krum Berovski gjorde också en bra tävling och tog 5 poäng medan juniorerna Felix Tuomainen, David Bit-Narva och Ramir Rabaza tog alla 4 poäng.

I semifinalerna slog Markus Harald med 1½-½ medan Nicolaj och Jonathan hade 1-1 efter 2 partier och fick spela ett ’armageddon’ parti för att avgöra avancemanget till finalen. Jonathan vann det partiet och fick möta Markus i finalen.

En fokuserad Markus Örndahl. Foto Lars O A Hedlund

En fokuserad Markus Örndahl. Foto Lars O A Hedlund

Första finalparttiet slutade med remi. Jonathan vann det andra partiet cvoh därmed hela tävlingen, Markus fick nöja sig med andra platsen. Ett bra resultat för en spelare som var rankad som sjua. I bronsmatchen slog Harald Nicolaj med 2-0. Resultat kan du hitta på Stockholms hemsida http://www.stockholmsschack.se/.

Diskussion

Inga kommentarer till "Markus Örndahl tvåa i Hundramannaschacket"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar