16feb2014
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Martin Lokander vann Skol-NM

Skol-NM (Nordiska mästerskapet för skolbarn för att vara långrandig) är en av de mest prestigefyllda tävlingar som svenska barn kan delta i. Att komma dit är inte lätt, man kvalificerar sig genom att vinna Skol-SM (under de senaste åren när de äldsta klasser består av två årskullar kan det räcka att komma tvåa). Tre rockadare hade kvalificerat sig i år (bland 10 svenska deltagare)- Martin Lokander i Klass A, Egor Norlin i Klass B och David Bit-Narva i Klass C.

Tävlingen spelades i år på ett spännande ställe- Legoland i Danmark! Jag vet inte hur mycket tid våra juniorer hade för sightseeing, men de skötte sig utmärkt vid schackbrädet. Efter 5 av 6 ronder hade Martin i praktiken avgjort A-gruppen med 5 raka segrar. I sjätte rond mötte han den andra svenska deltagare i klassen, Mattis Olofsson-Dolk och höll lätt remi med svart. Han slutade på 5½/6, en poäng före tvåan Erik Rönka från Finland. Martin var visserligen högst rankad men imponerade storligen med en ratingperformance på 2497.

Inför sista ronden hade Egor i B-gruppen och David i C-gruppen bägge 3½ poäng efter en likadan resultatrad av 2 vinster och 3 remier. Tyvärr förlorade bägge i sista ronden efter hårda bataljer. Egor tappade från delad andra plats till fjärde medan Davids tredje plats förändrades från ensam till delad med tre andra. Glädjande nog hade David bästa särskiljning och knep bronsplatsen. Noterbart är att Martins och Davids pallplatser var de enda det svenska laget tog.

Snyggt klädd och snyggt spelad Martin!

Snyggt klädd och snyggt spelad Martin!

Alla resultat kan du hitta på http://www.chess-results.com/tnr124232.aspx?lan=6

Diskussion

Inga kommentarer till "Martin Lokander vann Skol-NM"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar