21mar2015
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Mirakelräddning mot Västerås

Elitseriens slutsammandrag i Malmö började för vår del med en match mot Västerås. Vi var stora favoriter på pappret med Jon Ludvig Hammer och Bartosz Socko i laget. Matchen började också bra när Robert Bator och Martin Lokander fick stor fördel med de svarta pjäser. De vann bägge på ett övertygande sätt och när Jonas Barkhagen spelade remi ledde vi med 2½-½. Men då började matchen vända.

Erik Blomqvist stod bra efter spelöppningen men missade en taktisk finess. Han förlorade materiel. kämpade hårt men kunde inte rädda ställningen. Lasse Karlsson spelade fel i en jämn ställning och hamnade i ett förlorat slutspel. Emil Hermansson missade också en taktik och hans motståndaren fick ett avgörande kungsangrepp. Hastigt och inte så lustigt låg vi under med 2½-3½.

Våra utländska stjärnor satt kvar och kämpade men det såg kört ut. Visserligen hade Jon Ludvig kvalité mer mot Pontus Sjödahl men ställningen såg högst oklar ut. Bartosz hade en bra ställning ett tag mot Ralf Åkesson men ännu en taktisk miss ledde till en katastrof. Ett tag låg han tre bönder under med absolut ingen kompensation. Men då började Åkesson slarva. Tre bönders övertag blev bara två, sedan ett och då fanns det ingen vinst längre. Samtidigt hade Jon Ludvig trollat fram en vinst på något sätt och vi hade räddat 4-4.

Tyvärr vann Team Viking klart mot Lund som saknade Nils Grandelius. Vi ligger tvåa, 2 matchpoäng och 3½ partipoäng efter Viking. Det krävs 2 stora vinster mot Lund och Viking för att ha en chans att försvara vår titel. Långt ifrån lätt men vi har det i egna händer i alla fall.

Andra laget spelar i Superettan och mötte Schack 08 Norrköping. På grund av några tunga avhopp var vi klart underlägset på pappret. Andra laget gjorde en bra match men förlorade till slut med 3-5. Vi riskerar nerflyttning och behöver nog vinna en match till.

Alla resultat kan ses här.

Diskussion

Inga kommentarer till "Mirakelräddning mot Västerås"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar