11okt2014
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

’Moving day’ i Skol-SM

Inte för att jag är en golfmänniska men jag tror att lördagen ibland kallas ’moving day’ i stora golftävlingar med betydelsen att då är det dags att skaffa sig en bra position inför söndagen där allt avgörs. Lördagen är en viktig dag i Skol-SM också då 4 av 8 ronder spelas i de äldre klasserna och hela 6 av 11 i de yngre. När dagens spel var slut har vi ingen rockadare i ledning men ett antal har skaffat sig en bra position.

I klass A ligger Joar Ölund på en ensam andra plats med 5/6. Mattis Olofsson-Dolk (som Joar har spelat remi med) leder med 5½. Andreas Voutsadakis ligger också bra till med 4 poäng.

I klass B är 5 av de 7 bästa rockadare! Felix Tuomainen, David Bit-Narva och Leo Odell Johansson delar andra plats på 4½/6, en poäng bakom den ensamme ledaren Hrayr Selimian. Axel Berglind och Anton Darnell är också bra med på 4 poäng. En nackdel med många rockadare i topp är att det blir många kompismöten – Felix-Leo och Axel-David i nästa rond.

I klass C ligger Emil Berglind på nionde plats med 4 poäng.

I klass F ligger Hampus Sörensen på fjärde plats med 6/8, Ludvig Carlsson leder på 7½. Hampus syster Alva går nästan lika bra, hon har 5½ poäng.

I klass G ligger Philip Sandberg ensam tvåa på 7/8. Han har endast förlorad mot Margo Polovnikova som har vunnit 8 raka.

I den yngsta klassen klass I ligger Simon Sandberg (Philips bror) femma med 5½/8. Iskandar Sadikov ligger åtta med 5 poäng.

Som synes har vi många pallplatser inom räckhåll (ifjol tog vi fyra stycken), allt avgörs imorgon. Följ upplösningen på schack.se.

 

Diskussion

Inga kommentarer till "’Moving day’ i Skol-SM"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar