20jun2012
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Resultat, Tävlingar

Nizov, Karlsson och Lokander alla vinnare

På salongerna slutspelades båda Eloturneringen och Junior DM-Finalen i söndags och slutresulatet kunde inte varit bättre för Rockaden- vi tog dubbelsegrar i bägge tävlingar!

I Junior-DM finalen var Anton Nizov i ledning inför sista ronden. Där gick han en tuff match mot högre rankade Eric Thörn som slutade efter hård kamp i remi. Det gav Joar Ölund chansen att gå ikapp Anton genom att vinna. De slutade bägge på 5½ poäng men Anton tilldelades segern på grund av vinst i inbördes möte. Eric Thörn blev trea och rockadare Andreas Voutsadakis och Felix Tuomainen delade fjärde platsen på 3 poäng. Ett bra resulat för Anton som bara var rankad trea i startfältet.

I Elotureneringen var 2 rockadare i särklass, Lasse Karlsson och Martin Lokander vann 8 matcher i rad innan de mötte varandra i sista ronden. Det blev en tuff match som slutade i remi när Martin framtvingade remischackar efter ett 50-tal drag. De fick dela på titeln eftersom det inte gick att skilja dem åt. Carl Cederstam Barsk tog tredje platsen på 6½ poäng och tredje rockadaren i startfältet, Stefan Bryntze kom fyra med 5½ poäng. Det var en bra insats av alla 3 rockadare. Vi kan bara hoppas att alla spelare kommer i samma form till kommande tävlingar, däribland Schackfestivalen i Eriksdalshallen och SM i Falun.

 

Diskussion

Inga kommentarer till "Nizov, Karlsson och Lokander alla vinnare"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar