10jul2015
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Nu börjar SM!

Det är dags igen för SM i schack, årets höjdpunkt för många schackspelare. I år spelas det i Sunne, en liten stad 7 mil norr om Karlstad. Som vanligt har vi ett läger i en skola där ett 30-tal spelare, ledare och föräldrar kommer att bo.

Ikväll började den första weekendtävling med ett antal rockadare som deltog. Michael Eriksson var dock den enda som började med en vinst. Imorgon börjar många av de tyngsta tävlingarna, jag går genom startfälten och våra spelare..

SM-gruppen De senaste åren har den här gruppen varit väldigt stark, ingen skillnad i år- 9 av 10 spelare är GM. Erik Blomqvist kom tvåa ifjol, han satsar säkert mot toppen igen. Nils Grandelius är favorit.

Junior-SM  I år har vi två spelare med. David Bit-Narva är rankad tvåa medan Hampus Sörensen är lägst rankad. Det skiljer inte så mycket mellan topp och botten, så det blir svårtippat.

Mästarelit  Här har vi också två spelare med. Michael Wiedenkeller är högst rankad och favorit medan Joar Ölund gör en intressant start efter att ha vunnit Junior-SM ifjol.

Kadett-SM  Rockaden har bara en spelare med, Emil Berglind. Anna Cramling, Pias dotter, är högst rankad.

Minior-SM  Philip Sandberg är en av många som kan vinna. Två andra rockadare är med- Alexander Isaksson och Alva Sörensen.

Knatte-SM  Tre rockadare är med- Simon Sandberg, Alexander Vu och Adrian Trost. Simon har väl de bästa chanserna att utmana i toppstriden.

Sedan har vi ett antal deltagare i Klass 1-4, Weekend och Knatteweekend liksom Schackfyranmästaren. Jag återkommer till alla tävlingar under senare inlägg. Resultat och livesändningen hittas bäst på www.schack.se.

 

Diskussion

Inga kommentarer till "Nu börjar SM!"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar