07apr2012
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Påskturneringen har börjat

Än en gång spelas Påskturneringen i Norrköping under påskhelgen. Ifjol var det en stor framgång för Rockaden, då Erik Blomqvist vann överlägset och Markus Örndahl slutade tvåa. I år är 17 av de 158 startande rockadare om jag har räknat rätt. Erik Blomqvist är tillbaka för att försvara sin titel och har sällskap av några av våra andra elitspelare – Lasse Karlsson, Erik Hedman och Nicolaj Zadruzny. Några av våra bästa juniorer är också med- t ex Joar Ölund och Egor Norlin.

Första dagens spel började med 2 snabbschackspartier och ett långparti. Efter 3 ronder har 10 spelare full pott, 2 av dem rockadare- Erik Hedman och Nicolaj Zadruzny. Lasse Karlsson och Erik Blomqvist har bägge släppt en halva mot lägre rankade motstånd och har 2½ poäng- liksom Egor Norlin som faktiskt var den som som fick remi mot Erik B! Han har också slagit en högre rankad spelare och har gjort en lysande tävling än så länge. Bland dem som har 2 poäng är Joar Ölund, Vladan Nikolic, Joakim Isheden och Martin Alarik.

Livepartier och resultat kan ses på http://www.schack08.se/live/ . 2 ronder spelas imorgon och på söndag, sista ronden spelas på måndag.

 

Diskussion

Inga kommentarer till "Påskturneringen har börjat"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar