24nov2018
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Rapport från Allsvenskan

Nu har alla lag i den allsvenska systemet spelat minst två matcher. Under helgen 9-11 november spelades de första tre ronder i Elitserien och Allsvenskan på Lidingö, med Rockaden 1 och 2 . På söndagen spelades rond 2 för Rockadens lag 4-9 medan Rockaden 3 spelade 2 matcher i Göteborg 17-18 november.

Vårt elitlag började bra i Elitserien med en säker seger med 6-2 mot Schack 08 Norrköping. Nästa match mot Eksjö förväntades bli tuffare och blev det också, men till slut vann vi med 4½-3½. Det blev en ny tuff match mot Stockholms SS i rond 3, men den här gången var inte marginalerna med oss och vi förlorade med samma siffror. Efter tre ronder av Elitserien leder storfavoriten Wasa, Rockaden delar andraplatsen med Lund och Stockholms SS. Bästa poängplockare än så länge i första laget är norska GM Johan Salomon och Erik Hedman med 2½/3.

Våra stormästare Erik Blomqvist och Lars Karlsson under efteranalysen i Elitserien. Foto Lars OA Hedlund

I Superettan började vårt andra lag med att skrälla med 5-3 mot Kungstornet, som nog är favoriten att vinna hela Superettan. Sedan följde en fantastisk match mot Södra SASS. Rockaden var visserligen favoriter, men att vinna med hela 7½-½ var helt oväntat! I tredje ronden kom en mer väntad förlust mot Växjö med 3-5 och andra laget ligger nu på fjärde plats. Bästa poängplockare har varit den unga danska IM Jonas Buhl Bjerre, Krum Berovski, Nicolaj Zadruzny och Theodor Kenneskog som har alla tagit 2½/3.

Tredje laget åkte till Göteborg för att möta Manhems och Örgrytes andra lag. Vi skrällde mot Manhem genom att vinna med 5-3 och följde upp med en 4½-3½ seger mot Örgryte. Hjälten mot Örgryte var Stefan Bryntze som höll remi efter 147 drag! Tredje laget leder högst oväntat sin serie i Division 1 efter tre segrar.

Oväntat bra går det också för fjärde laget som vann med 4½-3½ mot den mycket högre rankad Wasa 3 med 4½-3½. Alexander Bielik vann mot den starke Peter Collett på första bord.

Femte laget förlorade med 3-5 mot Pyramiden i Division 2.

I Stockholmsserien vann Rockaden 6 och Rockaden 9 sina matcher och de leder Division 4 respektive Division 6. Rockaden 7 och 8 förlorade sina matcher.

Här kan man se alla resultat i Allsvenskan (Rockaden 1-5) och Stockholmsserien (Rockaden 6-9).

 

 

Diskussion

Inga kommentarer till "Rapport från Allsvenskan"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar