15dec2013
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Reflektioner om Allsvenskan

Nu när klubben har stängt för jullovet (börjar igen den tionde januari) kan det var dags att titta på vår allsvenska säsongen. Alla våra 8 lag har spelat 3 matcher (i några fall 4). Låt oss titta på förutsättningarna för de olika lagen.

Första laget har bara spelat ett sammandrag i Västerås som har rapporterats i ett tidigare inlägg. Efter vinster mot Farsta, Örgryte och Burgsvik delar vi ledningen med Eksjö på 6 matchpoäng och 17 partipoäng. Lund har 5 matchpoäng och Viking och Limhamn har 4 var. En lovande start men alla toppkonkurrenter återstår att möta. Det blir spännande!

Andra och tredje laget spelar i samma serie, Division 1 Norra, eftersom tredje laget vann sin serie under senaste säsongen. Målsättningar skiljer sig för de 2 lagen- andralaget satsar på seger och uppflyttning till Superettan medan tredjelaget är nöjd med att hänga kvar. De lottades mot varandra i första ronden och andralaget vann som väntat med 6-2.

Andra laget har forsatt i samma stil med klara segrar mot Hässelby, Luleå och Haparanda. Nu leder de serien på 8 matchpoäng och främsta utmananaren verkar vara Södra SASS som har tagit 3 raka segrar.

Tredje laget hade en förarglig förlust med 3-5 mot ett på pappret svagare SS Gambit. Men vändningen kom när vi slog Haparanda med 4½-3½ i nästa rond och av bara farten krossade vi ett mycket starkt Luleålag med hela 6½-1½!  Bland alla hjältar måste vi nämna Joakim Isheden som slog IM Robert Åström (som har en ratingfördel av mer än 400 Laskpoäng) med svart! Nu har tredje laget hoppat upp till tredje plats, visserligen med en match mer spelad än de flesta lag och har bra chanser att hänga kvar.

Båda fjärde och sjätte lag spelar i Division 3, grupp 4. De började med spela mot varandra, fjärde laget vann programenligt med 6-2. Sedan dess har fjärde laget spelat 4-4 mot Vallentuna och slagit Järfälla 2 med 5-3. Just nu delar de ledningen i serien med Vallentuna.

Sjätte laget, som är nöjd att hänga kvar har överraskat med att ta klara segrar mot 2 mycket starkare lag på pappret- Farsta 3 och Trojanska Hästen. Nu ligger de sensationellt trea och har ett bra utgångsläge att åtminstone häga kvar.

Femte laget spelar i Division 3, grupp 2. Det började illa för dem när en inplanerat resa till Faringe-Rånäs gick så mycket åt skogen att de aldrig kom fram och fick lämna ett lag-wo! I andra ronden fick de endast 4-4 mot Uppsala 4, ett lag de borde ha slagit. I rond 3 förlorade de med 2½-5½ mot seriens kanske bästa lag Täby. Nu ligger femte laget sist och uppryckning behövs om de ska klara sig kvar.

Sjunde laget spelar i Division 4 i Stockholmsserien. De började med en förlust, sedan en oavgjord match och senast en skrällseger mot Sollentunas andra lag. De ligger nu fyra i serien.

I lägsta divisionen (division 6 i Stockholmsserien) återfinns vårt åttonde lag, ’tjejlaget’. De har också börjat bra med 2 segrar på 3 matcher och ligger trea.

Bland individuellas insaster har vi redan nämnt Joakim Ishedens. Andra spelarna som har utmärkt sig är Peter Heine Nielsen och Erik Blomqvist i elitlaget, Martin Lokander och Bosse Kyhle i andra laget, och Linn Andreasson i tjejlaget som alla har 3 raka segrar. Alla resultat kan du hitta på http://www.schack.se/?page_id=58.

Diskussion

Inga kommentarer till "Reflektioner om Allsvenskan"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar