09mar2014
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Rekordjämnt efter ny Rockadenvinst

Lördagens rond i Elitserien bjöd på stor dramatik. Efter en klar vinst för Team Viking mot Lund och en knapp vinst för Rockaden mot Eksjö så ligger tre lag (Lund, Rockaden och Viking) på samma matchpoäng, Lund har en halv partipoäng före Rockaden och Viking. Allt kan hända i sista ronden som började kl. 10 idag.

Men tillbaks till Rockadens match.På pappret var det 2 väldigt jämna lag som möttes. Än en gång fick vi en bra start när Thomas Engqvist vann snabbt mot Axel Ornstein. Jonas Barkhagen och Lasse Karlsson utjämnade säkert med de svarta pjäserna mot Eksjös stjärnor Gdanski och Pontus Carlsson och höll remi. Strax efter slutade också Robert Bators parti mot Per Vernersson i remi. Martin Lokanders ställning såg tvivelaktig ut men när hans motståndare inte vågade ta en offrad pjäs kunde Martin utjämna spelet trots en minusbonde. När Michael Wiedenkeller spelade ut dansken Nikolaj Mikkelsen i den senares tidsnöd ledde vi plötsligt med 4-2 och det såg väldigt bra ut.

Kvar var Erik Blomqvist och Theodor Kenneskog. Erik hade inte fått ut något från spelöppningen mot Jasmin Bejtovic men sakta spelade ut sin motståndare tills han var tvungen att offra en pjäs för 2 bönder för att undvika en kross. Theodor å andra sidan hade hamnat i ett sämre slutspel. Sakta blev det klart att Theodors ställning var ohållbar så nu var pressen på Erik. Erik var aldrig i fara och pressade hårt för vinst men när han tappade sin sista bonde var vinsten borta. Han försökte länge med torn och springare mot torn men Bejtovic hade inga problem att hålla remi. Segersiffrorna stannade därmed 4½-3½.

Nu är en medalj klar men för att vinna måste vi slå Lund och samtidigt tar fler poäng än Viking gör mot Limhamn. Följ livesändningen på http://live.schack.se/slutsammandrag2014/.

Diskussion

Inga kommentarer till "Rekordjämnt efter ny Rockadenvinst"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar