10mar2012
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Revansch mot Lund!

Efter den stora förlusten mot Team Viking, kändes det inte så bra igår kväll. Men under slutspelet har man inte tid att deppa, det var ny match idag. Vi mötte tvåan Lund som inte hade sin bästa lag på plats, så vi tyckte vi hade en bra chans. När laguppställningen offentliggjordes, såg vi att Lund hade givit sina 3 äss Grandelius, Tikkanen och Smith vit på bord 1,3 och 5. Där hade vi våra ’veteraner’ Lasse Karlsson, Robert Bator och Thomas Engqvist. Alla 3 hamnade under press, men på de andra borden såg det bra ut för oss. Erik Hedman var den första att vinna med en snygg dubbelattack efter 21 drag. Martin Lokander spelade ett mycket intressant kvalitetsoffer som satte sin motståndare Linus Olsson under press. Han klarade inte av det och Martin tog en meriterande seger med svart- det skulle visa sig vara den enda poäng som svart tog under matchen!

Ungefär samtidigt vävde Michael Wiedenkeller ett mattnät. En 3-0 ledning men ett par bakslag var på väg. Lasse förlorade på tid i en hopplös ställning och Robert blev nedpressad av Tikkanen. Endast 3-2 när Nicolaj kunde avveckla till ett slutspel där han vann snabbt. 4-2 och vi behövde en halva till. Thomas kämpade i ett förlorat slutspel så allt hängde på Erik Blomqvists parti. Partiet hade svängt fram och tillbaka men med lite material kvar kunde Erik trolla fram ett mattanfall. lite av matchens tema, Martin och Michael vann på liknande sätt. Då gjorde det inget att Thomas förlorade, vi vann med 5-3!

Ännu bättre var att Västerås hade överraskande förlorat mot Umeå. det betyder att vi har tagit tillbaks tredje platsen och har allt i egna händer när vi möter Kamraterna imorgon. Och ja- Team Viking är nu klara mästare- tack vare oss!

Diskussion

Inga kommentarer till "Revansch mot Lund!"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar