28dec2013
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Rilton har kommit igång

För tredje året i rad spelas Riltontävlingarna på Clarion Hotel vid Skanstull. Det är en mycket bra lokal med bra ljus och ventilation och en bra utsikt över Gullmarsbron. Rilton Cup har färre deltagare i år men är lika stark som vanligt med 17 stormästare i startfältet. Tre av dem är nyförvärv i klubben – högst rankade Bartosz Socko och sin fru Monika, samt Magnus Carlsens sekundant i VM-matchen Jon Ludwig Hammer. Bartosz och Jon Ludwig återfinns bland de 11 spelare med full pott efter två ronder. Bägge har imponerat med sin slutspelsteknik så länge. Monika fick möta fjolårvinnaren och landsmannen Michal Krasenkow i dagens rond och förlorade klart, återfinns bland spelarna med 1 poäng.

Erik Blomqvist var illa ute i sitt första parti men klarade remi och vann lätt i rond 2. Mer överraskande är att Egor Norlin också har 1½ poäng efter att ha slagit starke dansken Bo Jacobsen i rond 2. Nicolaj Zadruzny har 1 poäng efter en klar förlust i första ronden och en lika klar vinst i nästa. David Bit-Narva har också 1 poäng efter frirond i dagens rond.

Har jag räknat rätt finns det 10 rockadare bland de 110 startande i Rilton Elo. Endast en, Zoran Todorovic, har full pott efter 2 ronder. Fredrik Jacobsen och Felix Tuomanen har 1½ poäng.

Rilton Open har bara hunnit med 1 rond. Av de 7 rockadare i startfältet lyckades tre vinna i första ronden- Carlos Acuna, Linn Andreasson och Lina Cao Zhang.

Alla resultat kan hittas på http://www.chess-results.com/tnr108860.aspx?lan=6.  Livesändningen börjar kl. 15 varje dag på http://www.stockholmsschack.se/id_21.asp.

 

 

Diskussion

Inga kommentarer till "Rilton har kommit igång"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar