02jul2012
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Rockadare bra med i Schackfestivalen

Nu har 6 av 9 ronder spelats i Stockholms Schackfestival och rockadare är bra med i nästan varje klass. I den stentuffa mästarklassen finns det 2 GM, 4 IM och 4 FM bland de 32 startande. Erik Blomqvist är högst rankad men började tveksamt med 3 raka remier mot medelmåttigt motstånd (med Eriks mått mätt). Nu verkar han ha kommit igång ordentligt med 3 raka vinster och delar nu andra platsen 1 poäng bakom Ralf Åkesson som har dominerat än så länge. I måndagens rond har Erik vit mot Ralf, upplagt för spänning. Näst bäste rockadaren är Lasse Karlsson som är en halva efter Erik och fortfarande med i toppstriden. Fyra andra rockadare är med och alla har 3 poäng. Mest nöjd av dem torde Martin Alarik vara, han är lägst rankad i startfältet men har ändå tagit 50 procent.

I klass 1 leder Vladan Nicolic på 5 poäng, en hel poäng före sina närmaste förföljare, en av dem är Anton Nizov. I klass 2 är Mikael Stålkrantz en av 3 ledare på 4½ poäng. I klass 3 delar Felix Tuomainen ledningen på 5 poäng efter att ha vänt en dålig ställning i senast ronden med bonde under till vinst. I nästa rond möter han den andra ledare Boo Kim, det lär bli spännande. Endast i veteranklassen är ingen rockadare med i toppstriden. Vi har bara en startande, Leif Glimheister Eriksson, som står på 50 procent.

Sedan måste jag kort nämna Snabbschack-SM för veteraner som spelades innan huvudtävlingen. Det var en stor succé med 67 startande, rekord för den här tävlingen. Ingen på vår ratinglista utmärkte sig men vi räknar vinnaren som en rockadare ändå. Han är nämligen ingen annan än legenden Ulf Andersson som länge var medlem i klubben. Grattis Uffe, vi får hoppas att några andra rockadare sällar sig till vinnarens cirkel på onsdag då tävlingen slutspelas. Ni kan följa livepartier och resultat på www.stockholmschack.nu .

En glad Ulf Andersson

Diskussion

Inga kommentarer till "Rockadare bra med i Schackfestivalen"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar