23mar2014
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Rockaden 2 till Superettan

Idag spelades den sista matchen i hela den allsvenska seriesystemet för säsongen 2013-2014- kvalet till Superettan. Skara SS hade redan dragit sig ur matchen mot Växjö, så en plats återstod att fylla. Vinnaren av matchen mellan Rockaden 2 och Stockholms SS skulle ta den platsen.

Matchen spelades på Rockadens spellokal i Hägerstensåsen och bägge sidor kom med starka lag, Rockaden var knapp favorit ratingmässigt. Matchen började dock inte bra för oss. Efter bara 4 drag (!) hade Stefan Bryntze hamnat i en dålig ställning mot Rolf Bergström. Strax därefter fastnade Alfred Krzymowskis kung i centrumet och hamnade under stark press. I de andra partier såg det jämnt eller oklart ut. Första resultatet kom när Bosse Kyhle tog remi på sista bord, Strax därefter fick Stefan kapitulera, medan det blev en remi till på bord 7 mellan Edgar Parra och Mats Nilsson. Vi låg under med 1-2.

Allt kändes inte mörkt. Joar Ölund hade tagit kontroll i sitt parti, medan Felix Tuomainen verkade också ha bra chanser. Alfred kämpade på så gott han kunde, men hans kung var för utsatt och han fick ge upp efter 29 drag. Felix Tuomainen i det här läget tog remi i en ställning där han kunde ha spelat vidare och vi låg under med 1½-3½.

Felix beslut var självklart inte ogenomtänkt, men hände efter en diskussion med lagkaptenen Jonas Sandbom. Joar var på väg mot vinst medan Martin Lokanders parti mot Luis Couso (som länge såg jämnt ut) var på väg att tippa över till en stor fördel för Martin. Theodor låg bonde under på bord 1 mot 2400-spelaren Dan Uddenfeldt men partiet var teoretisk remi. Jonas räknade kallt med 2½ poäng till som skulle betyda 4-4, men Rockaden skulle vinna särskiljningen pga bättre resultat på de fyra första borden (2½-1½).

Joar vann snabbt efter ett fint genomfört parti, sedan var pressen på Theodor och Martin. Theodor begick inga misstag och framtvingade remi på ett snyggt sätt. Sist kvar var Martin som ledde med 2 bönder i ett olikfärgat löparslutspel. Han visade fin teknik och vann efter 64 drag. Juniorerna hade räddat oss och vi hade vunnit kvalet!

Det blir säkert tufft i Superettan nästa säsong men jag tror vi har bra chanser att klara oss kvar. Stort grattis till Jonas och alla som har spelat i andra laget under säsongen.

Diskussion

2 kommentarer till "Rockaden 2 till Superettan"

Lämna en kommentar