09okt2016
Peter Sörensen
Författare
Peter Sörensen
Kategori
Nyhet

Rockaden dominerar Skol-SM

Rockaden fortsätter dominera svenskt ungdomsschack!!

Efter en mycket intensiv schack-helg i Lindesberg, där 20 fantastiska Rockaden-juniorer representerade vår stolta klubb, har vi fått tre nya svenska mästare i Rockaden!!

I den yngsta klassen, 5-8 år, kom Matija Sakic på en alldeles utmärkt femte plats. Vilgot Hallqvist gjorde också en fin insats som slutade på 17:e plats.

I 9-årsklassen gick vår alldeles fenomenala Edvin Trost in och ”visade vår skåpet ska stå” genom att säkra vinsten redan i näst sista ronden, grattis till SM-titeln Edvin!! Iskandar Sadikov gjorde också en alldeles utmärkt prestation som hamnade precis utanför prispallen, alltså på en fin 4:e plats, snyggt jobbat Iskandar. Herman Enholm var också uppe och slogs i toppen hela turneringen och slutade på en fin 13:e plats. Arvid Franssson och Majken Hörman gjorde fina resultat som slutade 22:a och 34:a.

I 10-årsklassen hade vi fyra deltagare med. Simon Sandberg kom på en utmärkt 6:e plats, Teodora Holst på en meriterande 9;e plats, Amandus Hallqvist på en fin 23:e plats och Isak Strand på en fin 32:a plats.

I 12-årsklassen lyckades Philip Sandberg med den minst sagt imponerande insatsen att göra rent hus med 8 vinster av 8 möjliga, mycket imponerande i den tuffa konkurrensen. Grattis till SM-titeln Philip!! Matija Svetic kom på en fin 11:e plats.

I 13-årsklassen var Hampus Sörensen länge med och slogs i toppen och kasserade till slut in en fin bronsmedalj. Alexander Isaksson och Alva Sörensen kom också på fina platser, nämligen platserna 8 och 13.

I 14-årsklassen kom Erik Edblom på en fin 8:e plats.

I 15-16-årsklassen var Leo Hedström länge med och slogs i toppen och slutade på en fin 6:e plats.

I den äldsta gruppen, 17-20, fick vi vår tredje svenska mästare denna helg, nämligen Axel Berglind som efter en inledande förlust tog 7 raka vinster. Grattis till SM-titeln Axel!! David Bit-Narva kom på en fin 12:e plats.

Sammantaget tog alltså Rockaden guld i tre av de nio klasserna, inte illa!!!

Slutligen vill vi tacka alla föräldrar som följde med, men allra mest våra alldeles fantastiska ledare, nämligen Leif Stenberg, Jonas Sandbom, Mikael Sandberg och Patrik Eriksson, tusen tack!!

 

Peter Sörensen, ungdomsansvarig SK Rockaden

 

Diskussion

2 kommentarer till "Rockaden dominerar Skol-SM"

  • Mikael Hedström skriver:

    Stort tack till er som var på plats och gjorde framgången möjlig! Håller med Lennart, Rockadens satsning bär frukt!

  • Lennart Berglind skriver:

    Jag var själv på plats en del av SM helgen och måste också tacka vuxna ledare och föräldrar för en bra och engagerad helg .
    Rockaden är på rätt väg i barn och ungdomssatsningen t ex juniorträningen för min son .
    Lennart Berglind

Lämna en kommentar