06sep2015
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Rockaden femma i Svenska Cupen

Rockadens lag i Svenska Cupen bestod av Martin Lokander, Michael Backman, Can Ertan och Stefan Bryntze. Vi saknade såklart några av våra bästa spelare men det kändes som vi ändå hade en bra chans att blanda sig i toppstriden tack vare handikappsystemet.

Det började dock inte bra i första ronden då vi mötte Sällskapet som hade bara tre spelare på plats. Vi behövde vinna med 3½-½ för att ta 2 matchpoäng men siffrorna stannade vid 2½-1½. En ny förlust i rond 3 mot Västervik gjorde i stort sett omöjligt att strida om första platsen. Rockaden avslutade ändå starkt med 4 raka vinster, den första kom mot andra laget i rond 4. Vi slutade till slut på femte plats, en matchpoäng bakom de fyra första lagen. Örgyte SK hade bästa partipoäng och vann tävlingen.

Michael Backman har haft en lysande schacksommar och gått upp 343 poäng i rating! Han hade tydligen behållit formen och tog 6½/7 på andra bord och vann bordspriset. Grattis Micke!

Andra laget var ett rent juniorlag med Felix Tuomainen, David Bit-Narva, Axel Berglind och Hampus Sörensen. De hade det tuffare och slutade på 27:e plats med 4 matchpoäng. Alla resultat hittas här.

Diskussion

Inga kommentarer till "Rockaden femma i Svenska Cupen"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar