05mar2017
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Rockaden leder Elitserien

Det var en viktig helg för Rockadens kamp att behålla mästartiteln i Elitserien med matcher båda på lördag och söndag. På lördag hade vi hemmamatch mot Eksjö, som kunde mönstra ett lag med tre stormästare. Och matchen såg länge väldigt jämn ut. Efter första tidskontrollen stod det 2½-2½. Eksjös äss Nils Grandelius hade slagit Peter Heine Nielsen, medan Jon Ludvig Hammer hade replikerat med en fin vinst mot Pontus Carlsson. Robert Bator, Felix Tuomainen och Erik Hedman hade alla spelat remi. I de återstående partier hade vi en viss fördel i varje parti men inga klara vinster var uppenbara och tre remier verkade inte omöjlig. Men vi lyckades vinna vartenda parti! Lysande slutspelsteknik av i tur ordning Erik Blomqvist, Theodor Kenneskog och Thomas Engqvist och matchvinst med 5½-2½.

Erik Blomqvist (sitter till höger) analyserar partiet med Jasmin Bejtovic (sitter till vänster) medan Nils Grandelius tittar på. Foto Lars OA Hedlund

Det blev också dramatiskt mot Rockaden Umeå idag. Efter två tidiga remier för Jon Ludvig och Robert, lyckades Erik och Erik vinna och det såg bra ut på de flesta bord. Endast Theodor verkade illa ute efter ett starkt pjäsoffer av sin motståndare. Men obehagliga saker hände strax innan tidskontrollen. Felix tappade tråden i en klart bättre ställning och förlorade, Theodor missade en vinst i tidsnöd och förlorade också. Thomas var på väg mot vinst men Peter Heines klara fördel hade också förvandlats till ett underläge. Risk för 4-4 igen alltså men Peter Heine lyckades lura sin motståndare och vi kunde andas ut, vinst med 5-3.

Rockaden har 12 matchpoäng inför slutsammandraget (spelas 24-26 mars i Västerås), en mer än Team Viking och två mer än Lund.

Andra laget fortsätter att överraska och spelade 4-4 mot Uppsala på lördag. Nicolaj Zadruzny och David Bit-Narva vann och Stefan Bryntze tog den sista halvan efter ett heroiskt försvar i 50 drag med torn mot torn och löpare mot Jan Johansson.

I övrigt var det ingen bra allsvensk rond för Rockaden, femte laget vann men alla andra förlorade. Alla resultat kan hittas här.

Diskussion

Inga kommentarer till "Rockaden leder Elitserien"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar