21okt2022
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Rockaden leder Elitserien

Och så var det hela igång igen. Elitserien och Superettan drog igång med ett sammandrag i Helsingborg förra helgen. Rockadens första och andra lag åkte dit med en chartrad buss medan två av våra utländska medlemmar flög in för att förstärka första laget – Jonas Buhl Bjerre från Danmark och Arturs Neiksans från Lettland.

Första matchen mot Limhamn blev en spännande affär. Theodor Kenneskog vann på ett imponerande sätt på sista bord medan vi hade fördel på de två första borden för Jonas Buhl Bjerre och Erik Blomqvist. Å andra sidan satt Jonas Barkhagen och Hampus Sörensen med dåliga ställningar. Jonas BB vann planenligt medan Jonas B förlorade. När Erik missade några vinster i tidsnöd kunde motståndaren Philip Lindgren offra ett torn för att få remischackar. Då såg risken för ett 4-4 resultat väldigt stor, men Hampus lyckades vända en till synes hopplös ställning och vinna till slut. Vinst med 5-3!

I rond 2 mötte vi Helsingborg, ett tippat bottenlag. Det blev hård kamp på de flesta bord men styrkeförhållanden tog ut sin rätt till slut och Rockaden vann med hela 7-1, Hampus förlorade men alla andra vann.

I nästa rond mötte vi Eksjö och matchen såg ganska jämn ut. Vi förlorade på det två sista borden och Arturs stod sämre på första bord och det såg jämnt ut i några partier till. Å andra sidan stod bägge Jonas och Hampus på vinst. Till slut lyckades vi vinna på de sex första borden för ett slutresultat av 6-2.

Rockaden leder nu Elitserien på samma matchpoäng som Lund men med 2 partipoäng mer. Vi möter Lund i rond 7 och har också tuffa matcher kvar mot Wasa och Stockholms SS som ligger trea och fyra i tabellen,

Bästa poängplockaren blev den unge dansken Jonas Buhl Bjerre med 3/3, han imponerade stort. Arturs Neiksans, Erik Blomqvist och Edvin Trost var inte så mycket sämre och tog alla 2½/3.

Jonas Buhl Bjerre var i storform under sammandraget. Foto Lars OA Hedlund

I Superettan drabbades andra laget av några sena avhopp men presterade ändå starkt. Två oavgjorda matcher mot Kamraterna och Örgryte följdes upp av en 4½-3½ vinst mot Örebro. Det var mer än man kunde rimligen förvänta sig och laget ligger på en fin fjärde plats inför fortsättningen. Burgsvik leder som enda laget med tre raka segrar.

Alla resultat kan fingranskas här.

Diskussion

Inga kommentarer till "Rockaden leder Elitserien"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar