25nov2012
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Rockaden leder Juniorallsvenskan

Det var en lyckad dag för Rockaden i Juniorallsvenskan. På morgonen mötte vi Växjö, som hade 2 starka spelare i Tom Rydström och Mattis Olofsson-Dolk. Martin Lokander spelade en vågad Evans Gambit mot Tom, han låg 2 bönder under men Toms kung var fast i centrumet. Växjöspelaren använde en massa tid för att försvara sig, och hade bara sekunder kvar när han gav upp i drag 21. Theodor Kenneskog avancerade med sina damfygelbönder som svart i ett spanskt parti, coh det ledde till seger. På de 2 sista borden mötte David Bit-Narva och Felix Tuomainen enklare motstånd och vann ganska snabbt. 4-0 till oss!

Under tiden mötte vad som såg ut att vara våra huvudkonkurrenter Limhamn och Manhem varandra. Det blev en oväntat tuff match för ratingfavoriten Limhamn. Linus Johansson fick ut ingenting på första bord och enades om remi. På andra bord var Philip Lindgren på väg mot vinst, men Limhamn hade stora problem på 2 sista borden. Visserligen kunde sistabordsspelaren Piotr Terochin rädda remi när hans motståndare satte bort sin extrapjäs, men Martin Ollén förlorade klart och matchen till vår glädje slutade 2-2.

I rond 3 mötte vi överraskningslaget Manhem. Matchen stod länge och vägde. David Bit-Narva räknade tyvärr fel och förlorade snabbt. Samtidigt var Andreas Voutsadakis illa ute efter spelöppningen not Gabriel Svorono. Martins parti mot Harald Berggren Torell såg remiaktiga ut, Theodor var den enda som hade en klar fördel. Theodor verkar vara i storform och avslutade sitt part på ett snyggt sätt. Ännu viktigare var att Andreas lyckades vända sitt parti till vinst. Martin pressade på i ett löpare mot springare slutspel och belönades med en vinst. En viktig matchvinst med 3-1 alltså. Samtidigt gjorde Limhamn en bra match mot Kristallen och vann med 3½-½.

Det betyder att Rockaden leder klart inför sista dagens spel på 6 matchpoäng, medan Limhamn och Manhem har 3 matchpoäng. Rockaden har frirond i rond 4 och då kan bägge Limhamn och Manhem närma sig. Manhem kan inte komma ikapp eftersom de har frirond i sista ronden, därmed kommer allt att avgöras i sista rondens match mellen Rockaden och Limhamn (vi räknar med att Limhamn slår Växjö). Det kommer att räcka med 2-2 för att säkra titeln.

Division 2 kom igång idag, med 2 Rockadenlag bland de 10 startande. I första rond mötte Rockaden 2 Rockaden 3 och vann planenligt med 4-0. Därefter har det inte gått så bra för dem, först spelade de 2-2 mot ett på pappret sämre Örgryte, sedan förlorade dem med 1-3 mot Sollentuna. Tredje laget förlorade mot Manhem 2 med 1-3 men vann med 3½-½ mot Linköpings tredje lag. Rockadenlagen ligger femma respektive åtta inför de 3 sista ronderna imorgon, Limhamns andra lag leder.

Ni kan följa finalmatchen mot Limhamn från kl. 14 imorgon på http://www.schack.se/skoltavlingar/junallsv2012/. Det kommer att bli spännande!

Diskussion

Inga kommentarer till "Rockaden leder Juniorallsvenskan"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar