26nov2016
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet, Tävlingar

Rockaden leder Juniorallsvenskan

Årets Juniorallsvenskan spelas under den här helgen i Linköping. Inför tävlingen fanns det ingen uttalad favorit. Limhamn, Stockholms SS och Rockaden hade de bästa lagen på pappret men Västerås och Manhem var inte långt efter. Endast Västerås 2, en sen ersättare för Växjö, förväntades ha det svårt.

I första ronden igår mötte vi Manhem. David Bit-Narva och Axel Berglind vann snabbt på bord 3 och 4, men bägge Felix Tuomainen och Leo Crevatin var under tryck. Felix förlorade till slut men Leo lyckades hålla remi för att säkra en seger med 2½-1½.

Mot Västerås 2 i rond 2 blev det en enkel seger med 4-0. I rond 3 väntade Stockholms SS som också hade börjat med 2 segrar mot Limhamn och Manhem. Det blev en mycket hård match. Felix fick till en dragupprepning mot Sam Kassani och Axel Berglind spelade ut Anton Darnell. Stockholms SS kvitterade när Martin Lokander utmanövrerade Leo Crevatin.

Allt berodde därmed på partiet mellan David och Martin Grüter. David vann två bönder men i det uppkomna damslutspelet var det inte lätt att undvika schackar. David lyckades säkra vinsten efter nästan hundra drag och Rockaden leder Juniorallsvenskan med 6 matchpoäng.

Rockaden har kvar att möta Limhamn och Västerås som ligger tvåa och trea så spänningen är långt ifrån slut. Imorgon spelas de två sista ronderna med början kl. 8.30.

Samtdigt spelar Rockadens andra lag i Division 2. Där ligger vi fyra efter att ha vunnit mot Järfälla och Sandlöparen och spelat oavgjort mot Fyra Springare. Där återstår tre ronder och de två bästa lagen flyttas upp. Alla rwesultat hittas här.

Diskussion

Inga kommentarer till "Rockaden leder Juniorallsvenskan"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar