18aug2012
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Rockaden leder Kadettallsvenskan

Med en rond kvar leder Rockaden Kadettallsvenskan med en partipoäng efter en spännande dag. I rond 3 mötte Rockaden huvudkonkurrenterna Limhamn och det började väldigt bra. David Bit-Narva vann snabbt en pjäs och tog hem poängen väldigt snabbt. I det läget ledde bägge Axel Berglind och Felix Tuomainen med en bonde medan Joar Ölund stod utmärkt. De 2 andra partierna med Martin Lokander och Andreas Voutsadakis såg jämnt ut. Men matchen vände sakta men säkert. Joar vann och Andreas spelade remi, men det började gå dåligt för de andra. Martins ställning försämrades drag för drag, Felix missade ett antal chanser och nöjde sig med remischackar, medan Axel spelade bort en mycket bra ställning i tidsnöd. Varken Axel och Martin kunde rädda sig och matchen slutade 3-3. Andra laget gjorde en dålig match och förlorade med hela 6-0 mot Västerås. Ingen bra rond- men vi ledde fortfarande med 1 poäng.

David (tv) på väg mot vinst i rond 3

I rond 4 mötte första laget Växjö. Andreas och Axel vann båda en pjäs på liknande sätt- en fångad svart springare på h5. David spelade utmärkt i en trång ställning och kunde gå till mattanfall efter ett motstånadarmisstag. Det var tuffare på de 2 första borden, men Martin verkade ha bra chanser mot Tom Rydström. Bägge partier slutade ändå med remi. Då återstod Felix Tuomainen som hade kvalité mer och en bra ställning. Ett oförsiktigt drag tillät motståndaren att vinna en pjäs och få ett starkt anfall. Felix kämpade bra och kunde efter många äventyr klara remi. Vinst med 4½-1½ alltså. Limhamn vann med samma siffror, vi får tacka Västerås förstabordsspelare Karvan Awat som spelade ett utmärkt parti. Under tiden gjorde vårt andralag sin bästa match hittills och vann med 4-2 mot Manhem. Nyckelpartiet spelades av Leo Odell- Johansson som kunde vända en dålig ställning till vinst.

Det betyder att Rockaden leder fortfarande med en partipoäng inför sista rond. Vinst med 5½ eller 6 poäng betyder seger oavsett vad Limhamn hittar på. Lycka till imorgon killar! Följ spänningen live från kl. 9 på http://www.limhamnssk.se/live/.

Diskussion

Inga kommentarer till "Rockaden leder Kadettallsvenskan"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar