22jan2015
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Rockaden leder Lag-DM

I måndags spelades det fjärde och näst sista ronden i elitserien i Lag-DM. Rockaden ställdes mot Kristallen, två lag som låg på var sin ända av tabellen (vi låg först för att förtydliga!). Trots det hade Kristallen samlat ihop ett jämnt lag och vi kunde inte vänta oss en lätt seger.

Det började bra för oss och vi ledde med 4-0 innan Kristallen tog sin första halvpoäng. I det läget fanns det för oss många oklara eller rent av dåliga ställningar kvar så det kändes att det skulle jämna till sig. Till slut vann vi med 8½-5½, siffrorna kunde varit ännu jämnare.

Rockaden fortsätter leda tabellen, en matchpoäng före Kungstornet som vi möter i sista ronden. En ren seriefinal där det räcker med 7-7 för att behålla titeln. Det kommer att bli spännande.

Rockadens andra lag har också vunnit fyra raka matcher, senast vann vi en rysare mot Sällskapet 2 med 6½-5½. Det blir en ren seriefinal i sista ronden här också, då möter vi Solna som också har vunnit fyra matcher dock med betydligt större siffror än oss. På pappret har Solna det klart bästa laget, andra laget får en tuff men rolig utmaning i sista ronden.

Tredje laget har haft det tufft i Division 2, ligger sist med 1 matchpoäng. De har haft oturen att förlora två matcher med 4½-5½ och måste vinna sista matchen och hoppas på att andra resultat går deras väg för att hänga kvar.

Fjärde laget ligger på en delad första plats med Täby 2 och Mälaröarna i den mycket jämna Division 4. Mycket kan hända i siat ronden, där Rockaden möter Sällskapet 4. Rockaden 5 spelar i samma division (förlorade med 1-5 mot fjärde laget i senaste ronden) och ligger femma.

Alla resultat ligger på Stockholms hemsida stockholmsschack.se .

Diskussion

Inga kommentarer till "Rockaden leder Lag-DM"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar