28nov2015
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Rockaden ligger trea i Juniorallsvenskan

Idag var Hägerstensåsens Medborgarhus packat med juniorer, medföljande ledare och föräldrar och ett litet antal funktionärer som försökte bringa ordningen ur kaoset. SK Rockaden arrangerar Juniorallsvenskan med 6 lag i Division 1 (där vinnaren blir svenska mästare) och 20 lag i Division 2.

Det började redan igår med rond 1 i Division 1. Rockadens första lag mötte andra laget som brukligt i första ronden och vann klart med 3-1. Martin Söderberg skrällde mot Axel Berglind men de andra partier slutade som väntat. Manhem och Limhamn  vann också sina matcher.

I rond 2 spelades stormatchen mellan Limhamn och Rockaden. Vi saknade några av våra bästa juniorer och var därmed underdogs. Men matchen började bra för oss. David Bit-Narva fick en stor fördel mot Martin Ollén och Theodor Kenneskog pressade Limhamns stjärna IM Linus Johansson i en skarp teorivariant. Felix Tuomainen hade också bra spel i en skarp ställning, endast Axel Berglind stod något sämre.

David tog snabbt över partiet och vann utan problem. Samtidigt hade Felix kunnat framtvinga remi i ett läge men spelade mer ambitiöst mot Joakim Mörling. Det var inte fel med tanke på ställningen men Felix gjorde snabbt ett misstag och förlorade. Theodor avvecklade till ett slutspel med bonde mer men hade inga vinstchanser och partiet slutade remi. Därmed behövde Axel rädda remi i ett besvärligt slutspel för att få till en oavgjord match. Efter en stor kämpainsats lyckades Axel med det.

David har vunnit tre raka partier i första laget. Foto Lars OA Hedlund.

David har vunnit tre raka partier i första laget. Foto Lars OA Hedlund.

Samtidigt lyckades andra laget ta en poäng från Manhem efter remier av Hampus Sörensen och Leo Crevatin.

I rond 3 vann Rockaden mot Linköping med visst besvär. David vann enkelt igen men Axel satte bort sig och Theodor och Felix fick kämpa innan de kunde vinna sina partier. Matchen slutade därmed 3-1. Andra laget lyckades ta en halvpoäng mot Limhamn efter en storartad insats av Hampus Sörensen mot IM Linus Johansson med de svarta pjäserna.

Hampus har gjort en lysande insats än så länge. Foto Lars OA Hedlund

Hampus har gjort en lysande insats än så länge. Foto Lars OA Hedlund

Nu ligger Rockaden trea, en halv partipoäng bakom Limhamn och en matchpoäng bakom ledarna Manhem. Manhem har Limhamn och Rockaden kvar att möta så sista dagen blir spännande. Limhamn är dock fortfarande favoritarna i nuläget.

Följ livesändningen och resultatrapporteringen från kl. 9 imorgon på schack.se!

Diskussion

Inga kommentarer till "Rockaden ligger trea i Juniorallsvenskan"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar