14aug2016
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Rockaden skrällvann Kadettallsvenskan

Rockaden var långt ifrån favorit när Kadettallsvenskans final spelades i Lund den här helgen. För det första hade vi haft svårt i kvalet i maj och tog den tredje och sista kvalplatsen med minsta möjliga marginal. För det andra var Västerås den klara förhandsfavoriten med ett mycket starkt lag på pappret.

Vi mötte Västerås redan i första matchen på fredag morgon och skrällde rejält med att vinna med 3½-2½. Hampus Sörensen, Edvin Trost och Alexander Isaksson vann alla viktiga partier. I andra ronden mötte vi Uppsala som hade en något bättre snittrating och vann ännu en gång med 3½-2½. Hampus och Alexander vann igen medan Leo Crevatin tog en meriterad seger mot Joakim Nilsson.

Det var en perfekt start till tävlingen med segrar mot de två starkaste lag på pappret. I rond 3 slog vi Manhem med 4-2 där Philip och Simon Sandberg tog sina första segrar, och Alexander tog sin tredje raka. I rond 4 såg det ett tag illa ut mot Lund. Leo och Hampus kom ingenstans mot lägre rankade spelare på toppborden och Philip var helt förlorad. Philip lyckades dock vända till vinst och när Edvin spelade ut sin motståndare i en oklar ställning så+ kunde vi vinna med 4-2.

Västerås hade också vunnit mot allt motstånd så vi kunde inte slappna av i sista rond, minst 3-3 behövdes mot Örgryte. Men vi gjorde en stabil insats och vann ganska säkert med 4-2. Den här gången var det Philip, Alexander och Simon som vann på de tre sista borden.

Därmed vann vi med maximala 10 matchpoäng, en storartad insats! Västerås slutade tvåa och Uppsala trea. Bästa poängplockare blev Alexander med 4½/5, Philip tog 3½ poäng. Alla resultat finns här.

Stort grattis än en gång till Leo, Hampus, Philip, Edvin, Alexander och Simon och icke att förglömma lagledaren Patrik Eriksson.

Diskussion

En kommentar till "Rockaden skrällvann Kadettallsvenskan"

Lämna en kommentar