09okt2012
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Rockaden slog Manhem

Resan till Göteborg avslutades med en match mot Manhem i deras fina klubblokal på Vegagatan. Vi var favoriter, men förlorade bortamatchen mot Manhem för 3 år sedan och tog inget för givet.

Matchen började bra med antingen fördelaktiga eller jämna ställningar på alla bord. På bord 1 offrade Peter Heine Nielsen mot Manhems bäste Victor Nithander för att få fram en bonde till sjunde raden, men den kom inte längre och partiet slutade med remi. Första vinsten kom när Thomas Engqvist tog snabbt initiativet i sitt parti trots ett tidigt dambyte och avslutade snyggt. Martin Lokander vann också när hans motståndare satte bort pjäs i tidsnöd. Över huvud taget hände mycket i tidsnöd. Erik Blomqvist vann en bonde men att utnyttja det var inte enkelt tills hans motståndare avvecklade felaktigt till ett bondeslutspel som Erik körde enkelt hem trots han hade ont om tid. Jonas Barkhagens motståndare tom förlorade på tid i en sämre ställning. Då var matchvinsten klar.

Inte allt gick vår väg. Michael Wiedenkeller fick remi efter ett parti som var jämnt hela vägen. Robert Bator hade fördel men missade en taktisk vändning och var nog lättad när partiet slutade med remischackar. Mest tragiskt var Erik Hedmans öde. Han fick stor fördel redan i spelöppningen och offrade pjäs för fyra bönder. Strax innan tidskontrollen offrade han igen och kastade bort sin stora fördel. I det uppkömna slutspelet där han har 5(!) bönder för ett torn har han remichanser men ett misstag till leder till en snöplig matt. Synd på Eriks idérika spel, men Rockaden vann komfortabelt ändå med 5½-2½.

Lund leder Elitserien med 6 matchpoäng före Limhamn som har 5. Bägge har spelat en match mer än Viking och Rockaden som följer med 4 poäng. Nästa match för Rockaden dröjer tills februari, då blir det en intensiv helg med 3 hemmamatcher den 1-3 februari. Vi hörs och kanske ses då!

Diskussion

Inga kommentarer till "Rockaden slog Manhem"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar