18maj2022
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Rockaden slutade tvåa i Elitserien

Under den senaste helgen spelades slutsammandraget för Elitserien och Superettan i Södertälje. Inför sammandraget låg Rockaden på tredje plats, 2 matchpoäng bakom ledaren Stockholms SS och på samma matchpoäng som Wasa (men med sämre partipoäng). Eftersom vi hade förlorat mot Stockholms SS i rond 6 med knappa 3½-4½, hade vi inte längre avgörandet i egna händer. För att vinna Elitserien behövde vi vinna alla våra matcher och hoppas att Stockholms SS förlorade minst en match.

Fredag kväll var en stor kväll eftersom Stockholms SS ställdes mot Wasa medan vi mötte Lund, som hade bland alla elitserielag det ratingmässigt starkaste laget på plats. Det såg länge bra ut för Rockaden, men två spelare missade klara vinster och det slutade med 4-4. Arturs Neiksans, Jon Ludvig Hammer och Jung Min Seo tog Rockadens vinster. En besvikelse som blev större när Stockholms SS slog Wasa med 4½-3½. Nu ledde Stockholms SS med 3 matchpoäng och kunde avgöra med en vinst i nästa rond.

Så blev det också. Stockholms SS vann klart med 5½-2½ mot Växjö och säkrade titeln. Då spelade det mindre roll att Rockaden gjorde sin bästa match för säsongen och slog Wasa med 6-2. Jon Ludvig Hammer, Jung Min Seo, Edvin Trost och Theodor Kenneskog alla vann medan de andra partier slutade remi.

I sista ronden slog Rockaden Växjö med 5-3 (vinster för Hammer, Neiksans och Trost) för att säkra andra platsen medan Stockholms SS förlorade med samma siffror mot Lund. Det är inte lönt att spekulera men om Rockaden hade vunnit mot Lund på fredagen kunde sista ronden ha varit väldigt spännande….

Lagledaren för Rockadens elitlag har varit Jonas Barkhagen. Bästa poängplockare har varit Jung Min Seo och Edvin Trost som båda tog 5½ poäng. Edvin tog sina poäng på endast 7 partier och har haft ett stort genombrott under säsongen. Bästa resultatet gjorde dock Jon Ludvig Hammer som vann alla sina 5 matcher. Alla resultat kan man hitta här.

Det är skönt att säsongen kunde slutspelas efter en sen start och flera uppskjutna ronder. Vanligtvis spelas slutsammandraget i mars, nu är vi i maj. Vi får hoppas att pandemin inte gör en större återkomst. Det räcker nu…

Diskussion

Inga kommentarer till "Rockaden slutade tvåa i Elitserien"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar