19jan2014
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Rockaden till ledning i Elitserien

Igår var det dags för fjärde ronden i Elitserien. För Rockadens del betydde det en bortamatch mot Upsala ASS. Matchen spelades i Kerstin Ekman-rummet av det fina stadsbiblioteket. Det var ’schacklördag’ på bibliteketet, lokala juniorer satt och spelade och pågående partier kommenterades. Matchen attraherade en del åskadare också. Allt som allt var det en lovvärd initiativ av hemmaklubben även om det betydde en del besvärligheter. Till exempel fick vi ta en fikapaus under matchen eftersom matförtäring inte var tillåten i biblioteket- en återgång till gamla tider!

Själva matchen då? Vi tog snabbt initiativet när Robert Bator och Martin Lokander spelade till sig stora fördelar. Robert spelade på första bordet mot Uppsalas bästa spelare Jan Johansson och vann snabbt efter ett smart pjäsoffer fångade Johanssons kung i centrumet och slog sönder hans ställning. Thomas Engqvist tog remi mot Malte Burwick i en dynamiskt balanserad ställning. Sedan tog Martin sin seger efter en blunder av motståndaren i en sämre ställning. Stefan Bryntze blev inkallad till matchen sent efter Theodor Kenneskog hade insjuknat. Han tackade för förtroendet  genom att avgöra med ett snyggt tornoffer trots ont om tid. Det betydde ledning med 3½-½ och matchen kändes avgjord.

Erik Blomqvist tog remi mot Fredrik Andersson efter ett parti som var jämnt hela vägen. Erik Hedmans parti var motsatsen, bägge spelarna attackerade på var sin flygel. Spelarna tog remi när bägge hade ont om tid i en mycket spännande ställning. Nu hade vi uppnått den magiska poängsumman av 4½. Vi nöjde oss inte med det, bägge Jonas Barkhagen och Lasse Karlsson vann de återstående partier mot Torbjörn Glimbrandt respektive Thomas Johansson efter fint spel ledde till varsin avgörande fribonde. Matchen slutade därmed 6½-1½.

I andra matcher vann Eksjö mot Örgryte med ’endast’ 6-2 och är en halv partipoäng efter oss i tabellen, vi leder! Lund slog Limhamn med 5-3 och hakade på topplagen medan Viking vann med 6-2 mot Burgsvik. Alla resultat kan beskådas på http://www.schack.se/?page_id=58.

Diskussion

Inga kommentarer till "Rockaden till ledning i Elitserien"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar