12mar2012
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Rockaden trea i elitserien

En vinst i sista ronden skulle säkra tredje platsen, så 4,5 poäng mot seriejumbon Kamraterna var målet när spelet började kl. 10 idag. Vi skulle också försöka undvika underskattning, Kamraterna har några riktigt bra spelare och hade slagit Solna i förra ronden.

Nervöst för lagledaren alltså som mest kan bara titta på. Jag blev lugnare när Martin Lokander och Thomas Engqvist snabbt tog kontroll i sina partier. Oroligt blev jag för Nicolaj Zadruzny som stod sämre och använde massor av tid. Lasse hade en liten men klar fördel och Michael Wiedenkeller utjämnade snabbt som svart. De andra partier såg också jämna ut.

Michael fick i en snygg taktik som vann bonde. Hans motståndare försökte komplicera men förlorade 2 bönder till och gav upp. Ungefär samtidigt vann Nicolaj när hans motståndare trots mycket bättre tid gjorde bort sig i en komplicerad ställning. Då kände jag att det skulle gå vägen. Robert tog remi och vinsterna för Martin och Thomas ramlade in som väntat (båda spelade utmärkt) så var 4½ poäng och matchsegern säkrat!

Då gjorde det inte så mycket att både Erikarna (Hedman och Blomqvist) stod dåligt. Men Erik H:s motståndare nöjde sig med remi i en bättre ställning. Erik B såg helt kört ut, ett tag låg han 3 bönder under. Men han fortsatte att kämpa på och hans motståndare gjorde en serie misstag i tidsnöden och förlorade 2 av sina extrabönder och sedan en pjäs! Erik gjorde inga fler misstag och vann lätt. Under tiden klarade Lasse av sin habituella tidsnöd (inte lika hårresande som vanligt), och vann på kungsangrepp. Efter en del flyt had vi vunnit med hela 7-1!

Nu började jag fundera på om vi kunde gå ikapp Lund och sno andraplatsen. De var på väg mot storstryk mot Team Viking men behövde bara ta 1½ poäng för att klara silvret. Ett tag såg det ut att de kunde misslyckats med det, men när Bosse Lindberg i Viking gjorde bort sig i en något bättre ställning så att Lunds Mladen Gajic vann dam försvann vår chans. Mladen vann inte men remi räckte för att rädda andraplatsen.

Som helhet kan vi inte vara nöjd med säsongen, vi gjorde ett par riktigt dåliga matcher mot Limhamn och Västerås. Men vi skärpte oss när det behövdes och räddade tredjeplatsen. Bästa poängplockare blev Erik Blomqvist med 6/9, bästa rastingprestation gjorde Michael Wiedenkeller (2632) när han tog 4½/6. Jonas Barkhagen och Nicolaj Zadruzny tog också 4½/6. 2 spelare gjorde debut i elitlaget med den äran, Jonatan Berggren vann sin enda match och Martin Lokander gjorde ett utmärkt slutspel med 2/3.

Till sist måste vi gratulera de överlägsna segrarna Team Viking som vann alla sina matcher med ett medelresultat av 6,33-1,67! Så länge som Team Viking kan ställa upp med 6 starka stormästare blir de svårslagna i Elitserien.

 

Diskussion

Inga kommentarer till "Rockaden trea i elitserien"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar