02nov2022
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Rockaden trea i Lag-DM i blixt

I söndags spelades Lag-DM i blixt på Schacksalongerna. Rockaden ställde upp ett lag som bestod av Lars Karlsson, Erik Hedman, Stefan Bryntze, Vladan Nikolic, David Narva, Zoran Todorovic och Tony Hanoman. Några av våra bästa spelare spelade på annat håll (i Skara och Uppsala) så vi hade inte allt för höga förhoppningar i början.

Stockholms SS hade ett väldigt starkt lag på plats och drog iväg från de andra lag snabbt. Tävlingen kom att handla om bataljen om andra plats som skulle betyda en palats i A-finalen mot Sällskapet. Vi slog våra främsta rivaler Kungstornet med 7-5 och verkade ha goda chanser. Tyvärr var Lasse Karlsson tvungen att dra sig ur tävlingen efter fyra ronder och Kungstornet gick förbi. I sista ronden hade vi behövt vinna med 12-0 mot Kungstornets andra lag men segern stannade vid 10-2 och Kungstornet tog andra platsen med en marginal på 1½ partipoäng.

Rockaden på vänster sida möter mästarna Sällskapet på högra sida under kvalet. På första bord ser vi en leende Lars Karlsson mot Joar Ölund. Vi förlorade matchen med knappa 5-7. Foto Lars OA Hedlund

Sällskapet vann finalen mot Kungstornet lätt med 22½-13½. Rockaden vann B-finalen mot Kristallen med ännu större siffror 24-12 och tog tredje platsen.

I kvalet var David bästa poängplockare med 13/16 medan Stefan var hjälten i finalen med 6/6.

Diskussion

Inga kommentarer till "Rockaden trea i Lag-DM i blixt"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar