02dec2015
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Rockaden tvåa i Juniorallsvenskan

På söndag morgon fick jag beskedet som varje lagledare fruktar. Vår stjärnspelare Theodor Kenneskog ringde för att berätta han var magsjuk. Det var inte helt oväntat eftersom Theodor hade börjat må dåligt dagen innan men det kändes ändå tungt. Det betydde att chansen att utmana Limhamn om titeln var i praktiken borta.

Vi stötte på problem i första matchen mot Växjö. Axel Berglind och Hampus Sörensen vann mycket enkelt på bord 3 och 4 men på de två första borden fick David Bit-Narva och Felix Tuomainen möta väldigt starkt motstånd. Partierna var länge ganska oklara men till slut förlorade David och Felix mot Mattis Olofsson-Dolk respektive Tom Rydström.

Under tiden hade Limhamn oväntat svårt mot Manhem. Linus Johansson tog en blixtseger mot Jessica Bengtsson och efter en remi på bord 2 ledde Limhamn med 1½-½. På de två sista borden stod dock Manhem bättre och en skräll var inte långt borta. Men Limhamnspelarna fick remi till slut och Limhamn hade i praktiken avgjort tävlingen.

I omgångens tredje match tog Rockaden 2 sin första seger med 3½-½ mot Linköping.

I sista matchen mötte vi Manhem i kampen om andra platsen. Vi behövde vinna för att gå förbi dem och det började inte bra när Felix förlorade snabbt mot Gabriel Svorono. Hampus kämpade hårt men fick nöja sig med remi mot Isak Storme till slut. Både David och Axel behövde vinna i det läget men ingen stod bättre. Saker började dock hända allt eftersom och till slut kunde båda David och Axel vinna och silverplatsen var klar. Bra kämpat i ett besvärligt läge.

Från vänster- Felix, Hampus och David från Rockadens silverlag. Båda Theodor och Axel saknas pga sjukdom! Foto Lars OA Hedlund

Från vänster- Felix, Hampus och David från Rockadens silverlag. Båda Theodor och Axel saknas pga sjukdom! Foto Lars OA Hedlund

Limhamn vann lätt mot Linköping med 3½-½ och säkrade titeln. Rockaden 2 kämpade väl mot Växjö men förlorade till slut med 1½-2½. Femte plats och nerflyttning för andra laget. I division 2 tog Västerås och Stockholms SS de två uppflyttningsplatser. Alla resultat finns här.

 

Diskussion

Inga kommentarer till "Rockaden tvåa i Juniorallsvenskan"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar