19aug2014
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Rockaden tvåa i Kadettallsvenskan

I torsdags åkte en glad grupp juniorer tillsammans med lagledaren Leif Stenberg och ett antal föräldrar tåg till Göteborg. Det var dags för Kadettallsvenskan och vi var försvarande mästare och favoriter. Laget bestod av Felix Tuomainen, Axel Berglind, Leo Odell Johansson, Gustav Halvarsson, Leo Crevatin Hedström, Emil Berglind och Philip Sandberg.

Rockaden började bra och vann de första fyra matcherna utan problem. Uppsala hade också vunnit fyra matcher men hade tagit färre partipoäng. I den stora finalen på söndag behövde vi bara nå oavgjort (3-3) för att försvara titeln.

När vi satte oss för att spela sista matchen upptäckte vi att Uppsala hade gjort en taktisk fint genom att flytta ner sina två bästa spelare till bord 3 och 4. De tänkte ’offra’ sina spelare på bord 1 och 2 mot våra bästa (Felix och Axel) och hoppades ta 3½ poäng på de 4 sista borden, där de hade ett knappt ratingmässigt övertag.

Felix och Axel fick snabbt ett övertag och det stod plötsligt 2-0. De fyra andra partier bjöd på hård kamp och alla gick till ett slutspel. Vi verkade ha bra remichanser på åtminstone tre bord men till slut var det bara Gustav som lyckades hålla remi. Därmed vann Uppsala med 3½-2½ och tog titeln.

En stor besvikelse eftersom vi hade det klart bästa laget men grattis till Uppsala som höjde sig när det behövdes. Bästa poängplockare för Rockaden var Felix och Axel som tog 4½/5. Alla resultat hittas på http://member.schack.se/ShowTournamentServlet?id=3456.

Diskussion

En kommentar till "Rockaden tvåa i Kadettallsvenskan"

  • Yatao Zhang skriver:

    Jag undrar om vad regler är för spelaresplaceringar? Om man använder placeringstaktik kan resultat bli vad som helst.

Lämna en kommentar