16aug2015
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Rockaden tvåa i Kadettallsvenskan

Under helgen spelades årets final i Kadettallsvenskan på Scandic Hotell i Täby, med Täby SK som värd. En titt på ratinglistorna från de olika klubbar visade att Rockaden och Täby hade de bästa lagen på pappret, att Limhamn, Örgryte och Lund kunde utmana och att Wasa skulle få det svårt.

Rockaden och Täby möttes redan i första ronden och det blev en jämn och spännande match. Philip Sandberg fick tidigt en stor fördel mot Brandy Paltzer, medan Ashkan Badie gick fel i spelöppningen mot Andy Fang. Det stod därmed 1-1 i matchen ganska snabbt.

Philip lyckades vända många dåliga ställningar. Foto Lars OA Hedlund.

Philip lyckades vända många dåliga ställningar. Foto Lars OA Hedlund.

Alexander Isaksson överlevde ett sämre slutspel och höll remi mot Albin Danielsson. Däremot såg det bra ut i de andra partierna. Hampus Sörensen hade spelat upp en vinstställning mot Baldur Teodor Petersson men det var väldigt komplicerat och i tidsnöd satte Hampus bort sig. Det visade sig vara nyckelpartiet. Axel Berglind hade vinst i ett tornslutspel mot Milton Pantzar ett tag, men kunde inte hitta den smala vinstvägen. David Bit-Narva försökte länge överlista Anna Cramling i ett tornslutspel men hon försvarade sig väl och det slutade med remi. En tung förlust med 2½-3½.

Hampus under matchen mot Täby. Foto Lars OA Hedlund

Hampus under matchen mot Täby. Foto Lars OA Hedlund

I nästa rond såg det lite skakigt ut i några partier men till slut visade högre rating sin betydelse och vi vann med 6-0 mot Wasa. Vi gjorde sedan en svag match mot Limhamn och låg under med 2-3 innan Alexander kunde vända sitt parti mot Nathalie Westin och kvittera till 3-3. Under tiden hade Täby tagit två knappa segrar mot Lund och Örgryte och befäste ledningen.

Alexander ser avslappnad ut. Foto Lars OA Hedlund.

Alexander ser avslappnad ut. Foto Lars OA Hedlund.

I rond 4 tog David och Hampus klara segrar medan Axel gick fel i ett remislutspel. Philip vann ett svängigt parti för att säkra en seger med 4-2. Täby tappade sin första poäng mot Limhamn efter ett 3-3 resultat men hade i princip säkrat titeln eftersom de hade Wasa kvar att möta i sista ronden. För att säkra andra plats behövde vi vinna mot Örgryte i sista matchen.

Axel spelade på första bord i varje match. Foto Lars OA Hedlund

Axel spelade på första bord i varje match. Foto Lars OA Hedlund

Det började inte alls bra. Bägge Axel och Philip förlorade en pjäs för ingen kompensation. Det såg illa ut på alla bord förutom Davids. Men en otrolig vändning var på gång. David vann på ett imponerande sätt mot Klemens Ng medan Axels motståndare Love Troberg Eskola gjorde bort sig till den grad att Axel kunde vinna. Philip fick också till en fantastisk vändning och vann. Alexander satte också bort en pjäs men den här gången fanns det ingen räddning. Men det spelade mindre roll eftersom Hampus hade spelat ut Leonardo Aira och fixade matchvinsten. Ashkan fick till en remi och segern slutade på 4½-1½.

Täby tog hem titeln med 9 matchpoäng, Rockaden fick ihop 7 och Limhamn 6. Bästa poängplockare för Rockaden var David med 4½/5, följt av Philip med 4/5. Alla resultat finns här.

David gjorde en mycket bra tävling. Foto Lars OA Hedlund

David gjorde en mycket bra tävling. Foto Lars OA Hedlund

Diskussion

En kommentar till "Rockaden tvåa i Kadettallsvenskan"

Lämna en kommentar