16feb2014
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Rockaden vann Junior Lag-DM

Idag spelades elitderien i Junior Lag-DM. Efter fjolårets fiasko med endast 3 rockadenlag som deltog hade Ungdomsutskottet ändrat tävlingen till 3 rönder med entimmes-partier, så att hela tävlingen kunde spelas klart på en dag. Deltagande lag var Rockaden 1 och 2, Tröjanska Hästen och Sollentuna. Trots att vi saknade 5 av våra 6 bästa juniorer (3 spelade i Skol-NM) var Rockaden 1 ändå klara favortier.

I första ronden gjorde första laget processen kort mot andra laget och vann med 5-0. Andra matchen var betydligt tuffare och Tröjanska Hästen vann till slut med 3-2 mot Sollentuna. I andra ronden fortsatte Rockaden 1 att dominera och slog Sollentuna med 4½-½. Andra laget förlorade med 0-5 mot Tröjanska Hästen men matchen var jämnare än siffrorna antyder- båda Emil Berglind och Albin Kristell hade vinstställningar innan de till slut förlorade.

Sista ronden bjöd därmed på en final mot Tröjanska Hästen. I början av matchen såg det inte så bra ut. Felix Tuomainen på första bord hade inte fått någon fördel med svart, medan Leo Odell-Johansson och Ramir Rabaza stod sämre. Sam Yazdankhah och Axel Berglind lyckades fgörvalta sina fördelar dock och Rockaden ledde med 2-0. Matchen avgjordes när Felix motståndare tappade en pjäs och efter det kunde Felix lätt köra hem partiet. Gräddan på moset var att Ramir i en förlustställning offrade ett torn för angreppschanser och mattade snyggt efter motståndaren missade bästa försvaret. Leo kunde också vinna till slut i ett komplicerat slutspel. 5-0!

Rockaden 2 hade chansen att ta tredje platsen genom att vinna mot Sollentuna och var nära att göra det men comebackande Montacer Ghozzi ramlade i en pattfälla i en vinstställning och matchen slutade 2½-2½. Rockaden 1 etta, Tröjanska Hästen tvåa, Sollentuna trea och Rockaden 2 fyra. Alla resultat kan hittas på http://www.chess-results.com/tnr124919.aspx?lan=6&art=0&wi=821.

Superettan spelades klart i går med 16 deltagande lag. Det gick bra för Rockaden här också när Rockaden 3 vann ganska klart före Kristallen och Mälaröarna. Alla resultat finns på http://www.chess-results.com/tnr124117.aspx?lan=6.

Segrande laget med pokal och medaljer! Från vänster Ramir, Sam, Leo, Axel, Felix och lagledaren Tony. Foto Jonas Sandbom

Segrande laget med pokal och medaljer! Från vänster Ramir, Sam, Leo, Axel, Felix och lagledaren Tony. Foto Jonas Sandbom

 

Diskussion

Inga kommentarer till "Rockaden vann Junior Lag-DM"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar