27nov2022
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Rockaden vann Juniorallsvenskan

Under helgen spelades Juniorallsvenskan i Lund. Rockaden hade fått ihop ett bra lag med Hampus Sörensen och Edvin Trost i topp och två lovande unga spelare i Matija Sakic och Douglas Kärde. Favoriten var ändå hemmalaget som hade toppspelaren Kaan Kücüksari som spets och tre andra starka spelare över 2000.

I första ronden vann Rockaden med 3½-½ mot Örgryte. Hampus och Edvin visade bra form genom att slå två starka spelare, Gustav Törngren och William Olsson på toppborden. Men mest intressant var Lunds chockförlust med 1½-2½ mot Sandlöparen då bland annat K¨ücüksari förlorade mot en spelare med nästan 500 poäng lägre i Elo.

I rond 2 vann Rockaden med hela 4-0 mot samma Sandlöparen, ett bra resultat igen. Och vi följde upp med 3½-½ mot Uppsala. Under tiden hade Lund tagit två segrar med 3½-½ och visade att de skulle vara våra stora utmanare som vi dessutom skulle möta i sista ronden.

I rond 4 kom första partiförlusten men vi vann ändå med 2½-1½ mot Kristallen. Lund vann också och inför sista ronden låg de 2 matchpoäng och 2 partipoäng. Det betydde att minst 1½ poäng skulle räcka för seger men om Lund vann med 3-1 eller mer skulle de avgå med titeln.

Matchen mot Lund började illa när båda Matija och Douglas förlorade snabbt, visserligen mot mycket högre rankade spelare. Det var synd för Douglas som satte bort sig i en jämn ställning. Men det såg lovande ut för Hampus och Edvin som bägge stod bra med de vita pjäserna. Deras fördelar växte stadigt och till slut tillät Edvin sin motståndare att få remischackar (trots att han stod fortfarande på vinst) eftersom han såg att Hampus var på väg att vinna mot Kücüksari. Det gjorde han också och Rockaden tog hem titeln!

Från vänster- Edvin Trost, Matija Sakic, Douglas Kärde, Hampus Sörensen och Leo Crevatin. Foto Lars OA Hedlund

Det blev en taktisk triumf för lagledaren Leo Crevatin där alla spelare bidrog med viktiga vinster eller poäng. Grattis till Leo, Hampus, Edvin, Matija och Douglas!

Diskussion

En kommentar till "Rockaden vann Juniorallsvenskan"

Lämna en kommentar