18feb2014
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Rockaden vann Lag-DM

Årets Lag-DM avgjordes igår när två hittills obesegrade lag möttes- Rockaden och Kungstornet. Bägge lag hade vunnit fyra matcher i rad, Kungstornet hade bättre partipoäng och hade därmed råd med en oavgjord match. Lagledaren Jonas Sandbom hade samlat ihop säsongens starkaste lag men det hade också Kungstornet. Ratingmässigt var vi knappa favoriter men det såg som en tuff match var oundviklig.

Så blev det inte. Joakim Isheden blev den första rockadare att vinna, och efter det droppade vinsterna in ganska regelbundet. På de 2 första borden vann våra två stormästare Erik Blomqvist och Lars Karlsson. Erik ledde vägen med att krossa den mycket starka IM Patrik Lyrberg på bara 27 drag. Till slut hade vi vunnit 7 partier, fått remi i 6 och förlorat bara ett för ett resultat av 10-4. En övertygande seger, den tredje seriesegern i rad för Rockaden – och den sextonde raka matchsegern!

I Division 1 tog vårt andra lag andra platsen bakom suveräna Kristallen som flyttas upp till Elitserien. Tredje laget kom femma i Division 2 och fjärde laget kom fyra i Division 4. Alla resultat kan hittas på http://www.stockholmsschack.se/id_27.asp.

Diskussion

En kommentar till "Rockaden vann Lag-DM"

Lämna en kommentar