17feb2015
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Rockaden vann Lag-DM

Igår var det dags för den sista ronden i Lag-DM tillika seriefinalen mot Kungstornet. Vinst eller oavgjort skulle betyda att vi tog vår fjärde raka titel, förlust skulle betyda att Kungstornet gick förbi oss.

Lagledaren Jonas Sandbom hade samlat ihop ett starkt lag men under dygnet innan matchstart hade vi drabbats av motgångar. Lars Karlsson, Erik Hedman och Theodor Kenneskog hade alla hoppat av pga sjukdom. Matchlistan siade om en mycket jämn kamp- Rockaden hade en genomsnittsrating av 2247, Kungstornet 2214.

Matchen började bra för oss när Micke Backman tog en snabb seger. Thomas Engqvist vann också på ett övertygande sätt, och remier för Martin Lokander och undertecknad gav oss ledningen med 3-1. Harald Lögdahl stod sämre när hans motståndare satte bort en pjäs och när Krister Olsson också vann ledde vi med 5-1. Det kändes bra men som jag uttryckte mig till en intresserad åskådare (ordförande Lennart Örnmarker), ’ Nu har vi bara dåliga ställningar kvar’. Ett visst överdrift men så kändes det då.

Till exempel hade Patrik Lyrberg offrat en pjäs mot Erik Blomqvist på toppbordet för ett starkt initiativ. Erik kunde inte hitta ett försvar och Patrik tog en lysande seger. Dan Eriksson och Can Ertan å andra sidan hade offrat material men deras anfall slog aldrig genom och bägge förlorade. Stefan Bryntze spelade ett fint parti och vann på mattangrepp men Zoran Todorovic förlorade på ett liknande sätt. Ställning var 6-5 till oss.

Martin Alariks parti var på väg mot remi så det hängde på två partier. Krum Berovski hade länge stått under hård press med en kung som var fast i centrumet. Motståndaren Johan Henriksson kunde inte hitta ett avgörande och Krum kunde avveckla till ett bättre slutspel som han körde hem till vinst. Markus Örndahl låg länge en bonde under med dålig tid dessutom men hittade starkt motspel som till slut avgjorde partiet. Vi vann matchen med 8½-5½! Ganska klara siffror men det kunde lätt ha gått åt andra hållet. Vi får tacka alla våra spelare för deras kampinsatser under matchen och hela säsongen. Enligt Jonas har vi vunnit fyra raka titlar och 21 raka matcher i Lag-DM’s Elitdivision. Imponerande om jag får säga det självt! Alla resultat finns här.

 

 

Diskussion

Inga kommentarer till "Rockaden vann Lag-DM"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar