06okt2013
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet, Resultat, Tävlingar

Rockaden vann Lag-DM i blixt

Idag var det dags igen för Lag-DM i blixt. Under de senaste åren har tävlingen domineras av Rockaden och Kungstornet. Kungstornet vann 2010 och 2011 medan Rockaden återtog titeln i fjol. Nu hade vi samlat ett starkt lag för att försvara titeln. Blivande GM Erik Blomqvist på första bord, GM Lars Karlsson på andra och sedan Erik Hedman, Krum Berovski, Stefan Bryntze och Joar Ölund. 10 lag ställde upp inklusive ett juniorlag från Rockaden med Martin Lokander på första bord. Rockaden och Kungstornet verkade kunna utmanas av båda Farsta och Kristallen som hade bra lag på plats.

Det första toppmötet kom i rond 2 då Rockaden vann en jämn match mot Farsta med 6½-5½. Sedan följde en klar seger med 9½-2½ mot Kungstornet. Efter det var Rockaden ohotad i ledningen och slutade på 67 poäng. Farsta och Kungstornet utkämpade en tuff batalj om den andra finalplatsen.  Till sist var det Kungstornet som tog andraplatsen med 1½ poängs marginalen. Bordspriser delades ut till dem spelare som tog flest poäng under kvalspelet, och Rockaden tog 3½ av dessa- Erik B på bord 1 med 11½/14, Erik H på bord 3 med 11½/14 och Joar Ölund på sjätte bord med 12½ poäng, medan Krum Berovski delade priset på bord 4 med Fredrik Andersson från Kungstornet, bägge tog 10½ poäng.

Dags för finalen! Rockaden tog ett tidigt grepp om finalen genom att vinna första ronden 5½-½ trots att alla spelade svart! Därefter var det jämnare, inför sista ronden ledde vi med 17-13 och behövde bara 1½ poäng för att säkra titeln. Joar och Stefan vann snabbt för att säkra titeln och när Erik B satte matt skrevs slutsiffrorna till 20-16. Märkligt nog exakt samma siffror som i fjolårets final. Bästa poängplockare i finalen var Erik Blomqvist med 5/6. Ett stort grattis till killarna! Rockadens juniorlag slutade på sjätte plats.

Diskussion

2 kommentarer till "Rockaden vann Lag-DM i blixt"

Lämna en kommentar