03okt2015
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Rockaden vann Lag-DM i blixt

Kungstornet är ett tämligen nytt lag i Stockholm (bildad 2007) och har många starka spelare, de ska nu delta i Elitserien för första gången. Men Kungstornet är särskild känd för att ha bra blixtspelare och satsar hårt på Lag-DM i blixt varje år. De senaste åren har finalen varit episka kamper mellan Rockaden och Kungstornet. Kungstornet vann senast, nu sökte vi revansch.

Hela kvalet verkade vara en lång väntan för att få fram de väntade finallagen. Kungstornet vann kvalet med 76 partipoäng före Rockaden med 72½, Rockaden vann dock den inbördes matchen med 6½-5½.

Finalens första rond blev en 5-1 vinst för Rockaden. Kungstornet kröp dock närmare och innan sista ronden ledde vi med en enda poäng, 15½-14½. Sista rondens partier såg illa ut för oss trots en snabb vinst för Erik Hedman. Men båda Joar Ölund och Stefan Bryntze lyckades vända dåliga ställningar och ronden slutade 3-3, som räckte precis till segern med 18½-17½.

Laget bestod av Robert Bator, Lasse Karlsson, Erik Hedman, Joar Ölund, Michael Backman och Stefan Bryntze. Grattis killar. Lasse, Joar och Stefan vann dessutom bordspriser.

Från vänster- Joar, Michael, Erik, Robert, Lasse och Stefan. Foto Lars OA Hedlund

Från vänster- Joar, Michael, Erik, Robert, Lasse och Stefan. Foto Lars OA Hedlund

Andra laget fick kämpa om sjunde plats med Kristallens andra lag. Det blev lika spännande där men vi vann till slut med 19-17. Där spelade Dawid Bednarski, Tony Hanoman, Hampus Sörensen, Alexis Duenas, Leo Hedström Crevatin och Thoams Axelsson.

 

Diskussion

Inga kommentarer till "Rockaden vann Lag-DM i blixt"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar