26sep2012
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet, Resultat, Tävlingar

Rockaden vann Lag-DM i blixt

Rockadens framgångsrika säsongsstart bara fortsätter. I söndags var det dags för Lag-DM i blixt på Schacksalongerna. Det är en tävling som Rockaden har vunnit många gånger, men senast slog Kungstornet oss i finalen. Revansch fordrades!

Tyvärr ställde endast 8 lag upp. Ändå var det inte självklart att det skulle bli samma finalpar som ifjol, bland annat hade Farsta ett starkt lag med. Efter 5 ronder med storsegrar låg Rockaden i ledningen, men hade då Farsta och Kungstornet kvar att möta. Vi gjorde en dålig match mot Farsta och förlorade med 5-7, då var ledningen före Kungstornet endast en halva inför sista ronden. Farsta låg 6½ poäng bakom, men eftersom varje match bestod av 12 partier kunde de gå förbi oss om vi förlorade stort mot Kungstornet.

Finalplatsen var aldrig i fara eftersom vi slog Kungstornet klart med 7½-4½. Farsta spurtade starkt men slutade en halva efter Kungstornet. Samma finallag som ifjol alltså.

Finalen spelades i sex omgångar då alla i det ena laget möter alla i det andra laget. Kungstornet vann första omgången med 4-2, men sedan vann Rockaden 4 omgångar i rad. Då ledde vi med 18-12 och behövde bara en remi för att säkra vinsten. Det blev Erik Blomqvist som tog den avgörande vinsten, matchen slutade 20-16 till oss. I matchen om sjunde plats vann Rockaden 2 med samma siffror.

Lasse i aktion mot Kungstornets Patrik Lyrberg

Laget bestod av Erik Blomqvist, Lars Karlsson, Robert Bator, Erik Hedman, Martin Lokander, Stefan Bryntze och Joar Ölund. I kvalet vann Lasse och Robert bordspriser på andra respektive tredje bord med 12/14, medan Martin, Stefan och Joar delade på priserna på de 2 sista borden. I finalen var Erik Hedman bästa poängplockare med 5/6. Resultaten kan du hitta på www.stockholmsschack.se.

 

Diskussion

Inga kommentarer till "Rockaden vann Lag-DM i blixt"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar