13jul2014
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Rockadenmöten i första ronden

Kampen om SM-titeln började idag med rond 1. Det blev ett rockadenmöte direkt när Michael Wiedenkeller hade vit mot Erik Blomqvist. Michael började med ett intressant bondeoffer. När Erik gjorde ett oförsiktigt drag fick Michael chansen att avgöra direkt men missade vinstdraget. Därefter tog Erik hand om initiativet och vann först kvalitén, sedan partiet. I övrigt präglades första ronden av märkliga resultat. Tiger Hillarp Persson förlorade på tid i en jämn ställning (man får 30 sekunders tillägg för varje drag, men det hjälpte inte Tiger) medan favoriten Nils Grandelius gjorde en grov blunder mot Emanuel Berg, också i en jämn ställning.

I Junior-SM blev det också ett rockadenmöte med David Bit-Narva som vit mot Joar Ölund. Joar tog snabbt hand om initiativet och en obehaglig bindning ledde till pjäs- och partivinst för Joar. Endast en spelare till lyckades vinna och det blev Tom Rydström. Det blir ingen överraskning om det är dessa två som gör upp om titeln.

Tre ronder har spelats i Weekendtävlingar. Bäst gär det för Emil Berglind i sista gruppen, som delar ledningen efter att ha tagit 2½/3. I näst sista gruppen delar Alexander Isaksson tredje platsen med 2 poäng.

Spelet börjar imorgon kl. 16 med bland annat Erik Blomqvist- Nils Grandelius på menyn. Läge att kolla livesändningen på www.schack.se.

 

 

 

 

Diskussion

Inga kommentarer till "Rockadenmöten i första ronden"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar