02jan2018
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Rockadenmöten i Rilton

Riltontävlingarna har hunnit avverka 6 av 9 ronder i de två huvudsektionerna (Rilton Cup och Rilton Elo) i sina fina nya lokalerna (Scandic Continental) mitt i stan. Det har blivit nytt deltagarrekord med 362 startande och man märker att det är verkligen en internationell tävling. Av 126 spelare i Cupen är endast 29 svenskar! Det är nästan lika många indier (23 stycken, de flesta väldigt unga och väldigt starka) och en hel del ryssar (15 stycken).

Tre spelare delar ledningen i Cupen med 5 poäng var, tva polacker (Michal Krasenkow och Kacper Piorun) och en ryss (Mikhail Antipov). En poäng efter hittar vi de bästa rockadare, Erik Blomqvist och norska stjärnan Jon Ludvig Hammer. Erik har presterat ungefär enligt rating medan Jon Ludvig (som har vunnit Rilton tidigare) är nog lite besviken hittills. Nu har de lottats mot varandra i nästa rond. Vill någon av dem blanda sig i den absoluta toppstriden är en vinst nödvändig.

Jon Ludvig Hammer samlar sig i början av ett parti. Foto Lars O A Hedlund

Andra rockadare har haft det svårt i det tuffa motståndet utan att göra bort sig. Bäst av dem är Theodor Kenneskog med 2½ poäng och Felix Tuomainen med 2 poäng.

I Rilton Elo ligger också Polen (Maceij Janiszewski) och Ryssland (Maksim Shinkevich) i topp, bägge spelare har 5½ poäng. Bästa rockadare är Gabriel Svorono med 4½ poäng, Zoran Todorovic och David Bit-Narva har 4. Bästa insatsen har dock Mohammedali Jeferli gjort, han har tagit 3½ poäng trots att han har mött mycket högre rankade spelare i varje rond. Han ligger just nu på +111 Elopoäng!

Mohammedali Jeferli (bilden från en tidigare tävling) har imponerat stort i Rilton Elo. Foto Lars O A Hedlund

I Rilton 1800 har de bara spelat 3 ronder och där dominerar faktiskt Rockaden. Tre av de fem spelare med full pott är rockadare- Thomas Axelsson, Peter Silins och Daniel Ivarsson. Peter och Daniel möts i nästa rond. Lägg därtill Andreas Ohlsson med 2½ poäng och Viktor Wikman med 2, kanske kan vi ha en förhoppning om att det hela slutar med en Rockadenseger. Fyra ronder återstår.

Alla resultat kan ses här.

Diskussion

Inga kommentarer till "Rockadenmöten i Rilton"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar