25okt2015
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Rockadensuccé i Rockadenjunioren

Under helgen har vi arrangerat Rockadenjunioren, en stor lagtävling för juniorer. I går spelades låg- och högstadieklasser och i dag mellenstadieklassen. Det blev några färre deltagande lag än vanligt, förmodligen på grund av höstlovet som infaller under den kommande veckan. Tävlingen blev en stor succé spelmässigt för Rockaden med segrar i två klasser och en andraplats i den tredje.

I högstadiet deltog fem lag och Rockaden tog kontroll av tävlingen genom att slå SS Gambit från Norrtälje med 2½-1½ i rond 3. De skulle visa sig vara främsta konkurrenten. I sista ronden behövde vi bara 1 poäng mot Wasa för att säkra segern, vi fick 2½. Laget bestod av Leo Crevatin Hedström (tillika lagkapten), Philip Sandberg, Pitor Mayrany och Simon Witt.

Från vänster- Leo, Simon, Philip och Pitor. Foto Lars OA Hedlund

Från vänster- Leo, Simon, Philip och Pitor. Foto Lars OA Hedlund

I lågtadiet blev det 11 deltagande lag och det blev mycket jämnt. Rockaden, Trojanska Hästen och Katrineholm delade ledningen efter 5 ronder men Rockaden avslutade starkt med tre 4-0 segrar och slutade en poäng före de andra två lag. I laget spelade Simon Sandberg, Viktor Wikman, Alexander Vu, Herman Enholm och Elias Witt.

Från vänster- Alexander, Viktor, Herman, Elias och Simon. Foto Lars OA Hedlund

Från vänster- Alexander, Viktor, Herman, Elias och Simon. Foto Lars OA Hedlund

Det blev också mycket jämnt i mellanstadiet. Bland de 18 lag visade det sig att två var överlägsna- Rockaden och Västerås. Västerås tog ledningen genom att slå Rockaden med 2½-1½ i rond 5. Rockaden kom närmare i de två sista ronderna och slutade till slut bara en halvpoäng efter.

Alla resultat kan hittas i det föregående inlägget.

Diskussion

Inga kommentarer till "Rockadensuccé i Rockadenjunioren"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar