05jan2016
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Rodshtein vann Rilton Cup

Det blev en spännande avslutning i Rilton Cup. Inför sista ronden ledde israelen Maxim Rodshtein med en halv poäng mer än Jon Ludvig Hammer. Delad trea låg en annan rockadare, Erik Blomqvist som slog ryska stormästaren Goganov i rond 8.

I sista ronden satte Hammer press på Rodshtein genom att vinna snabbt mot Zumsande. Det betydde att om Rodshtein spelade remi mot Tikkanen så skulle Hammer förmodligen vinna på bättre särskiljning. Det såg länge ut som om så skulle bli fallet men Tikkanen gjorde flera misstag i en jämn ställning och förlorade till slut. Därmed blev Rodshtein ensam etta med den imponerande facit av 8/9, och Hammer ensam tvåa på 7½ poäng.

Mest glädjande för Rockaden var Erik Blomqvists resultat. I sista ronden fick han möta en rysk stormästare till, Alekseev. Erik fick de svarta pjäserna, mot en spelare som hade tagit 4/4 med vit! Erik fick trots det en fördel efter spelöppningen, men Alekseev lyckades lösa sina problem och vända partiet. I tidsnöden var det dock Erik som spelade ut sin motståndare och fick till ett mattanfall. Erik slutade därmed ensam trea på 7 poäng, ett mycket bra resultat för honom.

Monika Socko avslutade också starkt efter en knackig inledning och slog Sergej Ivanov i sista ronden för att dela fjärde platsen på 6½ poäng. Maken Bartosz tog 5½ och Thomas Engqvist 4 poäng.

Monika Socko avslutade med fem raka segrar! Foto Lars OA Hedlund

Monika Socko avslutade med fem raka segrar! Foto Lars OA Hedlund

Bästa junioren blev Felix Tuomainen som gjorde en mycket stark tävling och tog 4 poäng. Egor Norlin slutade på 3 poäng, David Bit-Narva på 2½ och Axel Berglind på 1½.

I Rilton Elo gick det inte särskilt bra för Rockaden under de avslutande ronderna. Zoran Todorovi förlorade sina två sista partierna men blev ändå bästa rockadare på 6 poäng. Dan Eriksson tog 5½, och Alexis Duenas, Dawid Bednarski, Zhanybek Dadabaev och Hampus Sörensen 5 poäng.

I Rilton 1800 slutade bägge Martin Werner och Olof Rickhammar på 3½/7. I Rilton 1600 tog Alexander Isaksson 5/7, medan Pitor Mayrany tog 4 poäng. Tävlingen vanns förresten av Weronika Socko, Bartosz och Monikas dotter.

Diskussion

Inga kommentarer till "Rodshtein vann Rilton Cup"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar