19mar2016
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Rysare mot Team Viking

Idag kunde Elitserien ha avgjorts. Vinst för Team Viking skulle säkra titeln, en oavgjord match skulle i praktiken också betyda Elitserievinst. Rockaden var tvungna vinna dagens match mot ett lag som var lite bättre på pappret. Lagen var dock så jämna att en spännande match var mest troligt och så blev det också.

Första resultatet var lyckat från vår synpunkt- Erik Blomqvist höll remi mot Vikings världspelare Georg Meier ganska enkelt med svart. Men båda Lasse Karlsson och Jonas Barkhagen hade hamnat i svårigheter mot Pia Cramling respektive Evgeny Agrest. Endast Robert Bator verkade ha en klar fördel.

Nästa resultat var Thomas Engqvists remi mot Rauan Sagit i ett parti som hela tiden var balanserat. Peter Heine Nielsen lyckades inte heller rubba Emanuel Berg. Ett jätteviktigt parti för matchen gick dock vår väg. Lasse Karlsson stod sämre mot Pia Cramling men när hon började få ont om tid lyckades han vända partiet på ett snyggt sätt och ta en oerhörd värdefull seger. Säg den glädje som varar dock. Theodor Kenneskog hade tappat tråden mot Pias man Juan Bellon och förlorat. Nu stod det 2½-2½.

I det läget pressade Jon Ludvig Hammer mot Jonathan Westerberg men han hittade inte vinstvägen och Jonathan räddade remi. Nu såg det tufft ut. Agrest hade bonde mer och pressade Barkhagen hårt medan Roberts parti mot Nithander verkade högst oklart. Men allt löste sig. Jonas lyckades hålla remi efter en mycket stark defensiv insats och Robert bröt genom till sjunde raden med ett torn och vann. Vinst med 4½-3½ och vi leder Elitserien med en matchpoäng!

Nu får vi inte jubla för tidigt för vi måste nog även vinna sista matchen mot Eksjö imorgon eftersom Viking är favorit mot Lund och har bättre partipoäng. Eksjö är ett mycket bra lag med fyra stormästare som kommer att bjuda oss på hårt motstånd. Men nu har vi allt i egna händer i alla fall. Följ livesändningen från kl. 10 imorgon.

Andra laget skulle också helst vinna idag mot Västerås andra lag för att undvika nerflyttning från Superettan. Erik Hedman, Krum Berovski och Felix Tuomainen lyckades alla vinna men det räckte bara till 4-4. Nu har vi fortfarande chansen kvar men vi måste slå Växjö i sista ronden och hoppas att Solna inte tar poäng mot Örgryte och Västerås 2 inte vinner mot Schack 08. Som synes måste mycket gå vår väg i sista ronden.

Resultatrapportering från Elitserien och Superettan hittar man här.

Diskussion

Inga kommentarer till "Rysare mot Team Viking"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar